Archief
Archief

Suzan van Gastel wint in de Mortel

Sport

De Nijnselse ruiters waren het afgelopen weekend te gast in Schijndel en De Mortel. Op beide plaatsen werd gesprongen. Voor Marloes van Stiphout en Figaro stonden dit weekend dressuurbordjes op het programma.

Vrijdag reed Suzan van Gastel in De Mortel met El Gore Go in de klasse L. Dit duo mocht de eerste prijs in ontvangst nemen na een snelle barragerit. Met Fergie eindigde Suzan in de barrage en op de derde plaats. In de klasse M bezette Suzan zowel de eerste als de tweede plaats tijdens de prijsuitreiking. Haar paard Epke was in de barrage iets sneller als Eve. Noortje Gevers startte haar paard Gigi du Rouet in de klasse B. Zij liet het complete deelnemersveld achter zich en eindigde op de eerste plaats met 81,5 stijlpunten.

In Schijndel werd dit weekend Indoor de Meierij verreden. Zaterdag startte Judith van de Nieuwenhuijzen haar nieuwe troef Loesje van de Sonniuswijck in de klasse B. Met 75 stijlpunten in de barrage eindigde deze combinatie op de vierde plaats. Suzan van Gastel reed met Epke en Eve in de klasse M. Zowel Epke als Eve eindigde in beide M-rubrieken met een achtste prijs. Thom van Dijck startte zondag zijn paard Cinderella Z in de klasse M. Na twee foutloze rondes behaalde deze combinatie de vierde prijs. Marloes en Figaro startten in Berkel Enschot voor de dressuur. In de klasse L2 beoordeelde de jury de proef met 63.3%. Goed voor de derde prijs.

De afvaardiging voor de Brabantse indoor kampioenschappen is inmiddels ook bekend: DL1 dressuur en springen: Larissa Laenen en haar pony Kasandera. Paarden springen klasse B: Noortje Gevers en Gigi du Rouet, Anouk van den Nieuwenhuijzen en Irena Z en Marloes van Stiphout en Figaro. Springen klasse L: Nicole Gevers met Bentley, Marwin van den Nieuwenhuijzen met Figo en Suzan van Gastel met Fergie. Klasse M springen: Marwin en Eton , Thom van Dijck en Cinderella Z en Suzan van Gastel en Epke. Klasse Z springen Thom van Dijck met zijn paarden Don Diablo, Coco Habana en Archer. Klasse ZZ Mandy Janssen en Cicarlos.