Archief
Archief

FC Uden bezoekt Rhode

Sport

De winterstop is weer voorbij en voor a.s. zondag staat er al meteen een aansprekende wedstrijd op het programma, want FC Uden komt op bezoek.

Voorwaarde is natuurlijk wel dat het weer meewerkt. Tot op heden is nog geen vorst van betekenis geweest en voor komend weekend wordt die ook niet verwacht, dus de vooruitzichten zijn goed. Voor Rhode 1 is de winterstop korter dan in voorgaande jaren, omdat de standaard elftallen m.i.v. dit seizoen allemaal in klassen van 14 teams zijn ingedeeld, met als resultaat 26 wedstrijden en daarom een kortere winterstop.

Rhode is wat aarzelend aan de competitie begonnen met een gelijkspel tegen Stormvogels en een nederlaag bij FC Uden. Die nederlaag was wat ongelukkig, Rhode had zeker wel een gelijkspel verdiend. Rhode heeft daarna een prima eerste helft gehad, het won de eerste periodetitel en ging als koploper de winterstop in. Jammer genoeg werd de laatste wedstrijd bij Boekel Sport wel verloren, zodat de voorsprong slechts 2 punten bedraagt. FC Uden begon heel goed aan de competitie, maar na een wedstrijd of 6 werd één spits geschorst en de ander geblesseerd en binnen de kortste keren werd de koppositie ingeleverd. Ongetwijfeld is FC Uden er op gebrand om deze schade snel te herstellen en weer aansluiting te zoeken. Voor beide ploegen staat er zondag dus veel op het spel en de toeschouwers mogen dan ook een spannende en mooie wedstrijd tegemoet zien.