Logo mooirooi.nl
Mec Support   | Fotonummer: 7d474d
Mec Support
Algemeen / Sint-Oedenrode

"Dit mag de naam Dakar niet hebben"

  Sport

Hans Vogels ging aan de finish van de elfde etappe van de Dakar flink tekeer tegen de organisatie over de beslissing om de 431 kilometer lange proef in te korten. Die beslissing werd pas genomen toen er al een stuk of vijftien motorrijders, onder wie Vogels, al in het gedeelte zaten dat er uit is gehaald. "Mijn concurrenten die dat stuk over gemene stenen niet hebben moeten rijden, staan morgen fitter aan de start dan ik. Ik had ook kunnen crashen en dan was mijn Dakar voorbij geweest."

Bij de finish hoorde Hans pas dat de wedstrijd was gestopt bij CP4 en dat hij een van de laatsten was geweest die het laatste stuk naar de finish hadden gereden. Later maakte de organisatie bekend dat de wedstrijd al bij CP2 zou worden gestopt: op 243 van de 431 kilometer. "Dit mag de naam Dakar niet hebben," reageerde Hans fel in het bivak van San Juan. "Mensen doen mee omdat het de zwaarste rally ter wereld zou moeten zijn. Dan is het finishen of falen, maar niet dit half-en-half laffe gedoe."

Vogels reed wel de volledige 431 kilometer en sloot die met de veertiende tijd af. Of die tijd telt voor de definitieve uitslag is nog niet duidelijk. "Ik hoop het wel, maar of ik er wat mee opschiet… Ik had hier heel goede zaken kunnen doen voor het klassement en daar heb ik ook hard voor gewerkt. Anderen, die voor mij in het klassement staan, hebben het laatste stuk niet gereden. Zij hadden hier veel tijd kunnen verliezen of kunnen uitvallen en dat had mij veel gescheeld. Ik had hier ook kunnen crashen en hard ook, want het waren allemaal stenen. Van mijn achterband is niets over. Het was een heel moeilijk stuk, echt bikkelen. Ik heb die risico's wel moeten nemen, het heeft mij wel kracht en concentratie gekost. Je rijdt 100, 120 kilometer per uur over die stenen, je moet constant blijven staan op de motor, je lijf vangt de klappen op. Mijn concurrenten staan morgen een stuk fitter aan de start dan ik."

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat de huidige Alzenau brug aan de Corridor van naam moet veranderen naar de persoon die deze brug veroverde: Capt. Fred A. Hancock.Reageren!