Mec Support
Mec Support

Zwaar zand, duinen en een lastige navigatie

Sport

Sint-Oedenrode/ Belèn - De negende etappe had de dag moeten worden waarop Hans terug kwam. "Dat zand, dat ligt mij wel. Ik heb er weer zin in!"   

Voor Vogels was er geen mooiere come-back te bedenken dan vandaag en hij had 'm al omcirkeld in zijn agenda. Vanwege de extreme hitte werd de proef met 100 kilometer ingekort en dat was jammer, want Hans was net lekker aan het buffelen.

 
In plaats van er een echte Vogels-dag van te maken en een gooi naar een paar plaatsen winst in het klassement te doen, pakte Hans extra tijd doordat hij 5 kilometer voor de tankstop zonder brandstof was komen te staan. Gelukkig zag hij verderop wat publiek. "Met jeeps, dus daar heb ik de motor heen geduwd en met een doormidden gesneden plastic flesje hebben we een trechtertje gemaakt en wat benzine overgegooid. Dat heeft me zeker een minuut of tien gekost

Hans werd dus helaas als 31ste afgevlagd aan de nieuwe finish. Dat had hij zich toch anders voorgesteld toen hij aan de proef begon. "In de briefing werd gezegd dat de omstandigheden voor de tiende etappe niet veel anders zijn. Het koelt hier ook haast niet af. Het is hier echt heel heet. Het zal me benieuwen wat ze gaan doen."

Mec Support