Afbeelding
Mec Support

Eindelijk genieten

Sport

Sint-Oedenrode/ Argentinië - De swing en het vertrouwen zijn nog niet helemaal terug, maar in de zevende etappe van de Dakar 2016 kon Hans Vogels eindelijk weer een beetje genieten. Grote delen van de etappe van Uyuni in Bolivia naar Salta in Argentinië waren nog steeds wel op een hoogte van boven de 4000 meter, en nagenoeg hetzelfde parkoers als etappe 5, maar Vogels had het aanzienlijk beter naar zijn zin.

"Het gaat nog lang niet vanzelf, maar ik had best weer plezier in het rijden," vertelt Vogels. "Niet dat ik er ook gelijk weer het gas op durfde te zetten. Ik ben mentaal op het moment niet sterk en dan is het niet verstandig om te gaan pushen. Maar het eerste deel van de etappe ging het niet onaardig en ik keek uit naar het tweede deel, maar dat werd helaas gecanceld."

Toen de motorrijders na een lang stuk verbinding over de weg aan de Argentijnse kant van de grens aan het tweede deel zouden beginnen, was het weer zo slecht dat de organisatie het niet verantwoord vond om hen door inmiddels kolkende rio's te sturen. De tijden aan het slot van het eerste deel van de proef werden daarom als uitslag vastgesteld en dat leverde Vogels de 31ste plaats op. "Het was ook beestachtig slecht weer," zegt Vogels. "Hoosbuien, koud. Met 400 kilometer verbinding was het toch een lange dag. Ik ben blij dat ik in Salta ben. Weg uit de grote hoogte en tijd om even bij te komen."

Een nacht in hotel, met een douche en een bed, is Vogels zeer welkom na een paar dagen waarin vooral de hoogte hem uitputte. "De hoogte speelt een grote rol, maar ik heb het idee dat het ook de chaos is. Het is een ongewoon rommelige Dakar, waardoor ik maar niet in mijn ritme kom. Ik ben er zelf ook doodziek van dat het niet lekker gaat. Ik denk dat ik me vanaf nu vooral op het rijden moet focussen en niet op de uitslagen, want als het rijden weer goed gaat, komen de uitslagen vanzelf wel."