foto: Mec Support
foto: Mec Support

Die hoogte.. Blijft vervelend 

Sport

Sint-Oedenrode --  Stof, hoofdpijn, overgeven  en een valpartij op de verbindingsroute naar het bivak - het zat Hans Vogels ook in de vierde etappe van de Dakar Rally niet erg mee.

 

Hans had besloten om er voor te gaan zitten in de vierde etappe en moest starten vanaf de 66ste plaats door de 12 minuten tijdstraf die hij dinsdag  bij mocht schrijven.

"Nu pas realiseer ik me hoe fijn het is om bij de top 20 te rijden, dan heb je geen last van die stomme quads en veel minder stof."

Als Hans Vogels besluit dat hij er voor gaat zitten, dan moet er heel veel gebeuren om hem van dat idee af te krijgen. Hij heeft het heel zwaar gehad in het eerste deel van de marathon, maar schoof toch vanaf P66 een heel eind op en klokte de 41ste tijd. "Het was een moeilijk dagje," zegt Vogels vanuit het bivak in Jujuy. "Niet dat de special nou zo lastig was, helemaal niet. Ik heb ook best wel lekker gereden, maar doordat ik zo ver naar achteren moest starten, zat ik de hele dag stof te happen." De special was een lus door het Andesgebergte, op 3500 meter hoogte. Daar is het zuurstofgehalte een stuk lager in die ijle berglucht en dan nog stofhappen ook. Dat zal geen ideale combinatie geweest zijn 

 

 

 


.