Afbeelding

De Nijnselse ruiters winnen veel prijzen op het kerstconcours

Sport

Tijdens het springconcours van op tweede kerstdag van de Rooise ruiters hebben de Nijnselse Ruiters veel prijzen in de wacht gesleept.
De wedstrijd gold als selectiewedstrijd voor kring Eindhoven de Kempen.

Tijdens de Wim van de Ven Bokaal en rubriek springen klasse B bleven Noortje Gevers en haar paard
Gigi du Rouet, Eline Peters en haar paard Forever Alve en Anouk van den Nieuwenhuizen en haar paard Irena Z in zowel het basisparcours als de barrage foutloos. Noortje werd door de jury beloond met 73.5 stijlpunten en een tiende prijs. Eline ontving 73 stijlpunten goed voor de elfde prijs en Anouk 72,5 stijlpunten en een twaalfde prijs.

De klasse L was een grote rubriek. Dat betekent dat er twee stellen prijzen worden weggeven. Wat tevens betekend dat er in deze rubriek twee eerste prijzen naar Nijnselse amazones gingen. Ashley Peters en haar paard Balinda FS reden een foutloos barrage parcours en een zeer snelle foutloze barragerit en eindigde op de eerste plaats. Nicole Gevers en haar paard Bentley reden de barragerit minder dan een seconde langzamer en ook foutloos. Ook een eerste prijs voor Nicole en Bentley. Marwin van den Nieuwenhuijzen en zijn paard

Figo eindigde in de barrage foutloos en 1,5 seconde langzamer dan Ashley. Marwin en Figo mochten zich naast Ashley en Balinda FS opstellen en de tweede prijs in ontvangst nemen. Ashley startte in deze rubriek ook nog met haar paard Balvea en ook deze combinatie viel na twee foutloze ritten in de prijzen namelijk de zesde. De tweede prijs in de klasse L dat zat Marwin niet helemaal lekker. In de klasse M startte hij zijn paard Eton. Hij startte in de barrage als eerste. Ging ervoor en zette een zeer snelle tijd neer. De rest van de combinaties in de barrage beten zich stuk op deze tijd en Marwin en Eton mochten de eerste prijs in ontvangst nemen. Thom van Dijck en zijn paard Cinderella Z behaalde in deze rubriek na twee foutloze rondes de vierde prijs. Suzan van Gastel en haar paard Epke behaalden de zevende prijs. De balken gingen weer 10 cm ophoog voor het springen klasse Z. Thom van Dijck startte in deze rubriek zijn paard Don Diablo. Na twee foutloze rondes en een snelle tijd in de barrage behaalde deze combinatie de derde prijs.

Het gezellig drukke Kerstconcours van 2015 kan voor de Nijnselse ruiters als zeer geslaagde de boeken in. Ze zijn al aan het rekenen of ze in aanmerking komen voor een startbewijs voor de indoor Brabantse kampioenschappen dit seizoen.