Archief
Archief

Argodames verkopen huid duur

Sport

Sint-Oedenrode - De waterpolodames van Argo kwamen het afgelopen weekend net te kort in de thuiswedstrijd tegen Lutra. Dat het lastig zou gaan worden was op voorhand al duidelijk. Als gevolg van een aantal afmeldingen moest Argo het zonder wisselspelers doen tegen de dames uit Helmond. Dit team staat gelijk met Argo in de competitie, maar over het algemeen wint Argo het merendeel van de onderlinge wedstrijden.

Argo speelt zeer wisselvallig dit seizoen, met name als gevolg van blessures, ziekte en afmeldingen. Soms moet de wedstrijd dan ook gestart worden met de insteek 'dat de schade beperkt moet blijven'. Afgelopen weekend was dat ook wel het geval.

Zonder wisselspelers is het zaak om niet tegen teveel persoonlijke fouten aan te lopen, maar ook om vooral 'heel' te blijven. Daarin was Argo wel succesvol, maar de focus op het eigen spel kwam daarmee ietwat op het tweede plan. Des te meer een knappe prestatie dat Argo met een verlies van 6-7 het water uit kwam. De kans dat de punten de volgende keer door Argo meegenomen worden zijn zeker aanwezig. Doelpunten voor Argo zijn gemaakt door Monique van Nielen (2x), Paula Smith en Liesbeth van der Korst (3x).

De heren wisten wel de 3 punten binnen te halen. Zij wisten mededegradant BZ&PC uit Boxmeer onder zich te houden in de competitie door een prima overwinning van 15-9. Hopelijk kan Argo hieruit zelfvertrouwen putten voor het vervolg van het seizoen, want er zullen nog wel wat punten bij moeten komen om degradatie te voorkomen.

Zwemmen
Afgelopen weekend heeft Luc van Eijndhoven deelgenomen aan de Martinez Cup in het Sloterparkbad in Amsterdam. Hij zwom daar de 400m vrije slag in 4:41.64, 200m wisselslag in 2:32.12 en de 200m vrije slag in 2:11.42. Op al deze afstanden zwom hij een clubrecord.