Hans Vogels
Hans Vogels

Negende kampioenschap is binnen voor Hans Vogels

Sport

Sint-Oedenrode - Zeker de tweede helft van het seizoen was erg pittig voor Endurorijder Hans Vogels. De voorbereidingen voor Le Dakar, het kersverse vaderschap en fulltime werken hebben de nodige uitwerking wel gehad. Toch hield Hans goed vol en gaf elke wedstrijd weer 100%. 

De kampioensrit in de omgeving van Eindhoven was een zware voor Hans. De Brabander, die een thuiswedstrijd kon rijden, had pech en moest voor zijn negende kampioenschap flink sleutelen en zijn hoofd er goed bijhouden.  "Het licht was even uit" Een flinke crash op zondag deed het licht even uit bij Hans. "Ik kon niet eens meer tot vijf tellen" zei Hans later. "Daardoor moest ik wel weer aan de Dakar denken en heb ik het gas wat minder vol open gedaan. Om kampioen te worden, moest ik alleen de wedstrijd maar uitrijden".

Wie Hans kent weet dat hij vooraf geen voldoening haalt uit het uitrijden van een wedstrijd en hij zal altijd proberen om de wedstrijd te winnen. Dat liet hij dit keer over aan Wesley Pittens. De Scratch algemeen, staat wel weer op de erelijst van Hans. Hij is over het gehele seizoen de snelste van alle rijders uit alle klassen.

Op zaterdag ging de winst in de klasse van Hans naar zijn maatje Mark Wassink. Sportief gezien baalde Hans daar van, maar vriendschappelijk gezien is dat natuurlijk meer dan gegund! De mannen gaan in Januari weer naar Le Dakar, waar Mark de monteur van Hans is. Het is mooi om te zien hoe in de enduro sportiviteit, vriendschap en vertrouwen, hand in hand gaan.

Het weer was verschrikkelijk slecht. Van zaterdag op zondag had het 's nachts heel veel geregend. De omstandigheden werden daardoor zo zwaar dat de organisatie besloot om de laatste ronde niet meer te later rijden. De mannen waren hierdoor wat eerder binnen dan gepland. Ze waren daar blij mee. Hans had twee keer zijn wielmoer verloren onderweg en moest flink onderhoud doen aan de motor tussendoor. Het was al met al een bewogen echte tweedaagse Enduro.

Hans is blij dat het seizoen erop zit en nu kan focussen op Le Dakar. Het klinkt heel gek, maar dan is er rust. Geen hectische voorbereidingen meer en drukte met werk. Alleen maar denken aan het roadbook, de route van de dag en van etappe naar etappe, richting de finish van de monsterrally kijken. Na januari gaat de blik weer op het rijden voor het halen van het tiende Enduro kampioenschap..