Eric (l) en Cor tijdens een training.
Eric (l) en Cor tijdens een training.

Dai-Ippo trainers tweede in Bonn

Sport

Bonn - Voor Eric Markgraaff en Cor van der Heijden stond zondag 13 december in het teken van de derde DB Gedächtnispokal. Zoals het de laatste tijd al wel vaker voor is gekomen moesten ze ook zondag het spits afbijten.

In de warming-up verliep alles goed dus ze stonden op scherp. De jury bestond uit scheidsrechters met allen een zesde dan of hoger. Dan komt de wedstrijdspanning als je de mat op stapt. Het ging goed en er werden geen fouten gemaakt. Beiden sloten af met het gevoel dat moeten de anderen nog maar eens zien te verbeteren. Bij het zien van de andere koppels kregen de heren toch wel het gevoel dat er iets moois in de lucht hing. Een van de scheidsrechters kwam na de wedstrijd nog naar Eric en Cor en zei dat hij had genoten van het dynamische en strakke vertoonde geheel.

Een mooi compliment natuurlijk. En dan valt het tegen dat je "maar" tweede wordt. Een van de winnaars zei zelf dat hij het een schande vond dat hij had gewonnen. Uiteindelijk maakte hij een mooi gebaar door zijn medaille voor de eerste plaats met die van Eric om te ruilen.

Al met al waren de Eric en Cor in ieder geval dik tevreden. Met de gemaakte opnamen die zij ook nu weer hebben gemaakt, bekijken zij samen met de bondscoach naar waar nog verbeteringen mogelijk zijn.