Archief
Archief

Odisco mist felheid en verliest

Odisco speelde afgelopen zondag uit in Bergeijk tegen de Eijckelkorf. Een tegenstander waar De Ollandse dames veel moeite mee hadden. Het team moest na de slechte wedstrijd van vorige week wat rechtzetten en zorgen dat ze het goede gevoel weer terug zouden krijgen.

De dames begonnen alles behalve goed aan de wedstrijd: de felheid ontbrak en er werden veel fouten gemaakt, zowel in de aanval als de verdediging. Na twintig minuten stond het 4-4 en daar mocht Odisco blij mee zijn. Eijckelkorf had namelijk het betere van het spel en was veel feller. Doelpunten van Meike Leenderts, Lisa Wouters en twee keer Marlon van Heeswijk. Hierna viel het tempo van Odisco weg en werd er tot de rust bijna niets gecreëerd. De enkele kans die de dames kregen werd ook nog gemist. Eijckelkorf wist nog wel vier keer te scoren. Rust stand 8-4. In de rust werd er dit keer weinig gezegd. De dames bleven op het veld om de felheid terug te krijgen en elkaar aan te spreken.

Na rust was Odisco wat feller, maar bleef inspiratieloos in de aanval. Verdedigend stond het 22 minuten lang goed. Daardoor kon Odisco toch langzaam langszij komen. 8-8 via 2x Marlon van Heeswijk, Meike Leenderts en Floor van Heeswijk. Maar door 2 snelle tegengoals werd het snel 10-8. Via Marlon van Heeswijk werd het toch weer spannend 10-9. Eijckelkorf bleef echter beter en aanvallend veel bewegelijker. De thuisploeg liep weer weg naar 12-9. Floor van Heeswijk scoorde nog de 12-10, maar verder kwam Odisco niet.

Volgende week tegen koploper
Odisco begon slap aan de wedstrijd en was niet fel genoeg. Dit resulteerde in een achterstand die Odisco in de tweede helft niet meer te boven kon komen. Volgende week speelt Odisco thuis tegen de koploper Flash om 10.00 uur in de Streepen.