Archief
Archief

Zaterdag: Nijnsel-SBC

Sport

Nijnsel - Volgens de leden van de geelblauwe brigade met een groot historisch besef vond de laatste burenruzie 'ergens in de jaren tachtig' plaats. Dat was in elk geval niet in de derde klasse, want daar houdt Nijnsel Heren 1 zich dit seizoen voor het eerst op. Beide teams zijn onbekenden voor elkaar, dus dat geeft deze wedstrijd nog wat extra's.

Als je naar de ranglijst kijkt, dan staat SBC al langer in de buurt van Nijnsel, vooralsnog een tikkeltje hoger. De ambitieuze gasten speelden afgelopen seizoen nog in de tweede klasse en willen het verloren terrein zo snel mogelijk heroveren. Op dit moment is echter Oirschot Vooruit de soevereine koploper met op respectabele afstand een aantal achtervolgers, waaronder dus het traditioneel in het oranje gestoken team uit Son en Breugel. De gasten zullen zeker niet verder achterop willen raken.
Nijnsel wist de afgelopen weken twee kostbare overwinningen te boeken, beide tegen Kempische buren. En dat geeft ook wat lucht op de ranglijst. Dat is ook nodig want, los van de staartploeg, weten ook de andere teams in het vermaledijde rechterrijtje de nodige punten binnen te harken. Nijnsel hoopt natuurlijk op een goed resultaat en zal daarvoor alle zeilen moeten maar ook willen bijzetten.
Kortom, op voorhand een prachtig affiche, de eerste competitiewedstrijd ooit thuis 'met licht', het zal voor de vele trouwe Nijnsel supporters een bijzondere ervaring zijn.
Na de wedstrijd is er in de kantine nog een, zoals dat heet, gezellig samenzijn. Het spreekt voor zich dat ook de buren van harte welkom zijn, want een goede buur is nog altijd van meer waarde dan een verre vriend. En het is goed te fietsen……
De wedstrijd op sportpark Den Eimert begint om 19.00 uur en staat onder leiding van de heer Van den Wildenberg uit 's Hertogenbosch.