De kampioenen!
De kampioenen!

Jongens D1 MHC: kampioen van elk seizoen

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag 21 november mochten de jongens van MHC D1 voor de derde keer in successie een titel bijschrijven in de nog jonge annalen van hun geschiedenis.

Eerst in de zaal afgelopen winter het winterkampioenschap en afgelopen lente een lentekampioenschap te hebben gevierd, mochten zij afgelopen zaterdag de titel herfstkampioen in de eerste klasse op hun naam schrijven. Op papier waren de jongens al een week eerder, met nog twee wedstrijden te gaan, kampioen geworden, omdat directe tegenstander HOD uit Valkenswaard gelijk had gespeeld terwijl de Rooise jeugd een moeizame uitzege bij Geldrop met 2-1 over de streep had getrokken. De motivatie zat er bij de spelers uit Rooi goed in en ondanks de ijzige vrieskou knalden zij uit de startblokken en tegen HOD werd afgelopen zaterdag op klinkende wijze thuis met 9-1 gewonnen.

Waarna de kurken van de (kinder)champagne konden knallen en in het lekker warme clubhuis kon worden genoten van de heerlijke slagroomtaart van sponsor Bakkerij Bekkers. Niemand had verwacht dat MHC D1 zo overtuigd kampioen zou worden. Er was een heel overtuigend zomer kampioenschap geweest in de tweede klasse en nu moest het nog jonge Rooise team zich gaan bewijzen in een klasse hoger. Maarten Verbakel, Edo Swinkels en Jelle van Dijk zetten hun schouders er flink onder en met fanatieke trainingen en tactische aanwijzingen brachten zij het D1 team op wedstrijd sterkte. Het resultaat mag worden genoemd, met nog 1 wedstrijd te gaan is het doelsaldo 64 voor en slechts 5 tegen! Dus naast een zeer productieve voorhoede mag gerust gesteld worden dat bij JD1 ook een hecht verdedigingsblok op de mat is gebracht. Zeker noemenswaardig is de concentratie van keeper Hidde van Wijk die er was op de momenten dat het team het nodig had. Dat er bij MHC sprake is van een zeer talentvolle lichting moge duidelijk zijn, want naast dit winnende D1 team is er ook nog een tweede D team. Deze D2 maakt ook nog kans op een top 3 klassering in hun poule. Zij spelen aanstaande zaterdag om 10.30 thuis op de Bremhorst tegen Best. Bij winst stellen zij hun derde positie veilig!

Het Kampioensteam van de jongens D1, wat dit jaar dankbaar gebruik mocht maken van prachtige zwart/witte Clubshirts van sponsor Koenen Transport uit Veghel,