Boskant - SDDL

Boskant pas in tweede helft naar winst

Boskant - Onder herfstachtige omstandigheden, een strakke en zo nu en dan "natte" wind in de lengterichting over het veld, stond voor Boskant afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen SDDL op het programma. Boskant draait op dit moment goed mee in de bovenste regionen, dus winnen was toch eigenlijk wel het uitgangspunt. Dat is niet zo vanzelfsprekend als de tegenstander SDDL heet. Afgelopen competities bleek het een taaie tegenstander, fysiek sterk, veel inzet en bij tijd en wijlen goed voetbal.

Met de wind voor SDDL in de rug was er voor rust weinig te merken van het verschil op de ranglijst. Toch waren de eerste kansen voor Boskant. In de 5e minuut al moest SDDL doelman Maarten Megens handelend optreden bij een schot van Jim van der Zanden. De rebound belandde voor de voeten van Rens van de Wijdeven die z'n inzet net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan. Een tweede mogelijkheid, 8 minuten later, was aan Rens ook niet besteed. Het duurde te lang voor hij de bal onder controle had, zodat z'n schot door een van de verdedigers kon worden geblokkeerd.

Daarna namen de bezoekers het heft in handen. In de 18e minuut leidde dat tot een voorsprong. Na een goede pass "dook" Jordy de Loyer de vrije ruimte in, passeerde Boskant doelman Tom van der Heijden en schoot beheerst de 0-1 binnen. Eén minuut later al, had het na een hoekschop voor SDDL zelfs 0-2 kunnen zijn. Gelukkig voor Boskant kon spits! Pieter van de Warenburg op de doellijn nog redding brengen. Het omslagpunt in de 1e helft leek de harde knal van SDDL speler Bjorn Rikken, een schot dat door Tom uitstekend werd verwerkt. Daarna pakte Boskant het weer wat beter op.

Na rust was het een geheel andere wedstrijd en was Boskant duidelijk de bovenliggende ploeg. Na een halve kans voor Pieter in de 50e minuut was het enkele minuten later wel raak. Na een goede dieptepass van Frank had Jim van der Zanden vrij veld aan de linkerkant. Zijn breedtepass werd door Pieter keurig binnen geschoten: 1-1. In de 59e minuut leek Boskant op voorsprong te komen. Na een misser van doelman Megens kon de bal door een van de SDDL verdedigers nog net van de doellijn worden gehaald. Het schot van Roy, die de bal na de rebound knap vrij maakte, werd door doelman Megens uit het doel geranseld. Boskant creëerde in het verdere verloop een aantal kansen, maar tot drie keer toe was het net niet! SDDL bleef gevaarlijk, met name met enkele vrije trappen, maar tot 2 keer toe is toonde Tom zijn klasse. In de 85e minuut viel de beslissing. Doelman Megens had de bal, na een vrije trap van Rens van de Wijdeven, niet klemvast, waarna Jim van der Zanden er als de kippen bij was om de 2-1 binnen te schieten.

Ondanks het wat mindere weer, konden alle geplande wedstrijden doorgang vinden. Op z'n minst vermeldenswaard is het resultaat van Boskant 2. Het team, dat een wat mindere start kent in de reserve 3e klasse G, behaalde volkomen verdiend een 1-3 zege bij het in de top 3 vertoevende Sparta'25 3. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst!