Archief
Archief

MHC Heren 1 haalt slechts punt tegen nummer laatst

Heren 1 van MHC speelde zondag thuis tegen Concordia. Dat team is vorig seizoen gepromoveerd naar de eerste klasse en stond laatste.

Voor Heren 1 een spannende wedstrijd tegen een directe concurrent. De Rooienaren startte scherp en dat resulteerde meteen in kansen. Het was echter Concordia dat de score opende, een strafcorner werd raak gepusht. De thuisploeg liet zich echter niet van de wijs brengen en scoorde in de 17e minuut uit een strafcorner de gelijkmaker. Mathijs van Roessel bezorgde heren 1 in de 22e minuut de 2-1. De eerste helft verliep rommelig, Rooi speelde niet al te best en maakte veel fouten. Concordia kon vlak voor rust dan ook de gelijkmaker maken. Hierdoor was de ruststand 2-2. In de 2e helft moest Heren 1 meer van zich laten zien. Het veldspel werd veel beter waardoor Rooi de overhand kreeg in de wedstrijd. Er werden kansen gecreëerd en dat betaalde zich uit. In de 50e minuut wist Mathijs van Roessel een strafbal te versieren die Tom van de Akker netjes binnen schoot. De kansen om verder uit te lopen bleven komen voor de thuisploeg maar de goal bleef uit. 10 minuten voor tijd sloeg het noodlot toe. De scheidsrechter gaf een groene kaart aan een van de spelers van Sint-Oedenrode. Dit betekende dat ze voor twee minuten met tien spelers stonden. Concordia wist hier met een klein beetje geluk van te profiteren. De bal werd gepusht en met een rare stuit rolde de bal het doel in. Eindstand 3-3. Een bittere pil voor Heren 1 dat goed had gespeeld en de winst verdiende.