v.l.n.r: Ad vd Berg met Max, Hans Verwegen met Duck, William vd Ven met Jack en Anton van Vught met Mazzel)
v.l.n.r: Ad vd Berg met Max, Hans Verwegen met Duck, William vd Ven met Jack en Anton van Vught met Mazzel)

Politiehondenvereniging "Steeds Paraat" behaalt vier certificaten

Sport

Op zondag 4 oktober hebben vier leden van Politiehondenvereniging "Steeds Paraat" met hun viervoeters deelgenomen aan de politiehondenkeuring voor het certificaat "Politiehond 1". 

De vier Mechelse Herders, Duck, Jack, Mazzel en Max  begonnen met hun bazen, Hans Verwegen, William Van De Ven, Anton Van Vught en het oudste lid  Ad Van Den Berg omstreeks 09.00 uur met het ochtendprogramma. Dit programma bestond o.a. uit het zoeken van kleine voorwerpjes, behendigheidsoefeningen, zwemmen en rivieroefeningen. Om 14.00 uur werd begonnen  met het spectaculaire stelwerk. Door alle vier de honden werd getoond dat de driejarige training niet voor niets was geweest. Op kundige wijze lieten zij allen zien dat er geen enkele boef meer veilig is voor hun sterke kaken.

Omstreeks 18.00 uur werden de punten door de keuringscommissie kenbaar gemaakt. Het maximaal aantal punten dat deze dag voor hond en baas te behalen viel waren 435 punten. Door Hans Verwegen werd er met Duck 416 punten behaald, William Van De Ven met Jack 419 punten, Anton Van Vught met Mazzel 429 punten. Onder groot applaus en met diep respect dat men op 75-jarige leeftijd nog een certificaat weet te bemachtigen werd aan Ad Van Den Berg en zijn hond Max kenbaar gemaakt dat zij een prachtig certificaat Politiehond 1 hadden behaald met 382 punten. Resultaat waar de gehele vereniging hard voor gewerkt heeft en trots op is!

Op zondag 18 oktober nam Hans Verwegen nog eenmaal deel aan een Politiehondenwedstrijd in Herpen. Mazzel is inmiddels in dienst bij de politie in Amsterdam, Jack gaat in dienst bij de politie in Nijmegen en voor Max wordt nog een goede bestemming gezocht. Bijna alle vier de deelnemers hebben inmiddels meer nieuwe honden waarmee zij de uitdaging weer aangaan om ook hen op te leiden tot goede politiehonden.