Het damesteam van de Schoot.
Het damesteam van de Schoot.

Resultaten golfclub de Schoot vallen tegen

Sport

'Geen goed resultaat.' Zo kwalificeert competitieleider Dymph de Jonge van Golfclub De Schoot de resultaten van de negen teams die aan de competitie van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) hebben deelgenomen. Werden vorig jaar nog vijf van de twaalf teams van De Schoot kampioen, dit jaar degraderen drie teams, werden vier teams tweede en bereikten twee teams de derde plaats in hun poule.

Dymph de Jonge wijst twee oorzaken aan voor de tegenvallende resultaten: de herindeling van clubs in klassen, waardoor enkele teams van De Schoot te hoog zijn ingedeeld en het missen van enkele goede spelers met een lage handicap, zoals Marjo van Herpen en Clarie van den Bosch. Als voorbeeld van de herindeling noemt De Jonge het eerste damesteam van De Schoot, dat de voorbije competitie moest spelen in de hoofdklasse komend vanuit de derde klasse. En ook het dames seniorenteam 'promoveerde' automatisch door de herindeling van de derde naar de eerste klasse.
De twee vaandelteams van De Schoot, het eerste herenteam en het eerste damesteam, werden derde respectievelijk laatste in hun klasse. Het herenteam won één wedstrijd van de vier tegen de Peelse Golf uit Evertsoord (10-8). Het damesteam in de hoogste klasse van de NGF speelde één wedstrijd gelijk tegen Prise d'Eau uit Tilburg (9-9). Het scheelde bij de dames overigens bij twee wedstrijden maar weinig of ze hadden bijna gelijk gespeeld in Rhoon tegen Oude Maas (8-10) en tegen Cromstrijen (8-10) in Numansdorp, dan hadden ze zich gehandhaafd in de hoofdklasse. Kansloos waren de dames tegen het eerste team van winnaar de Koninklijke Haagsche (4-14). Opvallend zijn de klinkende singleresultaten bij de dames van De Schoot: Inge de With, Gaby Eijkemans, Monique van Esch, captain Renie van Rooijen en Edith Mozes wonnen verschillende een-tegen-een-partijen. Bij de greensomes (twee tegen twee) lukte dat wat minder.
De mannen van het eerste herenteam verloren één wedstrijd in en tegen Brunssummerheide nipt (8-10). Tegen De Gulbergen uit Nuenen (6-12) en de latere kampioen De Tongelreep (6-12) waren ze kansloos. Veel scorende mannen in de singlepartijen waren Rinie Steenbakkers, Dick Seijkens, Ron de Laat, captain Larry Rackwitz en Harrie Senders.
Bij de overige teams van De Schoot sloegen de mannen van captain Jan Vervoort (heren 3) zich naar een verdienstelijke tweede plaats met drie gewonnen wedstrijden. Het tweede herenteam van captain Oskar Petersen verloor alle partijen en degradeert. De mannelijke seniorenteams van De Schoot handhaafden zich in hun klassen. Het eerste team (captain Ber van Dieperbeek) werd tweede, het tweede van captain Jos Timmermans eindigde op de derde plaats en het derde team van Ruud Buijsse op de tweede. Van de vrouwelijke seniorenteams degradeert het eerste team van captain en competitieleider Dymph de Jonge (verloor drie wedstrijden en won er één) en behaalde het tweede team van Will Versmissen de tweede plaats met drie gewonnen wedstrijden en één verloren partij. Meer info: www.golfclubdeschoot.nl