Logo
Logo

Nijnsel/TVE Reclame VR1 op wilskracht door

Nijnsel - Vorige week zondag wist Nijnsel Vrouwen 1 een zwaarbevochten overwinning te behalen op Vrouwen 1 van Rood Wit '62 uit Helmond (1-2). Zij waren als tiende geëindigd in de tweede reserveklasse. Zondag 17 mei was de terugwedstrijd in Nijnsel met een 'geladen' en op revanche belust Rood Wit' 62. Onder het toeziend oog van circa tweehonderd (!) toeschouwers begonnen beide teams zenuwachtig aan de wedstrijd. De doelkansen waren in de eerste helft dan ook op één hand te tellen.

In de tweede helft in de 68e minuut een goede aanval van de bezoekers die leidde tot een 0-1 voorsprong. Slechts enkele minuten later een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot van Britt van den Oetelaar dat de Helmondse keeper echter niet goed onder controle kreeg en uiteindelijk net achter de doellijn belandde; 1-1. De keeper beging uit teleurstelling vervolgens een overtreding in de zestien en werd naar aanleiding van die overtreding door de scheidsrechter getrakteerd op een rode kaart en uit het veld gestuurd. Dit leidde weliswaar tot een Nijnsels overwicht, ook meer balbezit maar de verlossende 2-1 bleef uit. Na een forse dosis extra tijd blies de scheidsrechter uiteindelijk een einde aan de wedstrijd en dat betekende automatisch dat Nijnsel VR1 de volgende ronde voor promotie bereikt. Rood Wit'62 VR1 is genoodzaakt komend seizoen een klasse lager haar heil te zoeken. De succesvol afgesloten confrontatie betekent voor Nijnsel VR1 waarschijnlijk een tweeluik tegen het team van RKVVO VR1 uit Oerle, een ploeg die Nijnsel VR1 ook in de reguliere competitie reeds ontmoette. De eerste wedstrijd speelt Nijnsel VR1 in elk geval uit op Tweede Pinksterdag, maandag 25 mei, terwijl de 'alles beslissende' thuiswedstrijd wordt gespeeld op zondag 31 mei, tijdens het 11e Jan Vervoort Bedrijventoernooi. Houd de website www.vvnijnsel.nl in de gaten voor de juiste data en aanvangstijden!