Rooienaar Bas van Kaathoven rijdt ook mee.
Rooienaar Bas van Kaathoven rijdt ook mee.

Motocrosswedstrijden aan Brouwerskampweg

Sport

Motorclub ( MC ) Son organiseert op 30 en 31 mei weer haar jaarlijkse cross op de aangelegde Crossbaan aan de Brouwerskampweg op de grens van Rooi en Son. Op zaterdag is er een wedstrijd voor het district kampioenschap ( DMX Zuid ), maar de topper is op zondag met het NK Jeugd van de KNMV.

Mc Son heeft zelf al meer dan 25 jaar een circuit liggen tussen Breugel en Lieshout. Voor de meeste meer bekend onder de naam '' Gerwina Circuit ". Maar 1 weekend per jaar bouwt de Mc Son een nieuw wedstrijd circuit aan de Brouwerskampweg in de Sonniuswijk in Son. Ieder jaar is dit circuit anders en word olv Meervoudigkampioen Carlo Hulsen en Gerwin Buytels opnieuw getekend en opgebouwd door de vele vrijwilligers die Mc Son rijk is. Ieder jaar een ander circuit en dat maakt het dat vele rijders de weg tijdens dit weekend naar Son weten te vinden .

District Motocross
Waar dus op zondag de NK Motocross voor de jeugd wordt verreden , vind op zaterdag een wedstrijd voor het districtkampioenschap plaats ( DMX Zuid ) dit zijn wedstrijden waar de Mc Son ook vele rijders aan de start heeft oa; Luca Kuijpers met zijn slechts 5 jaar oud de jongste deelnemer van het hele veld in de 50 cc klasse , bij de 85 cc Grote wielen hebben we oa; Youri Hurkmans en Carlos Hulsen , Carlos word in staat geacht het podium te halen en misschien zorgt hij op zijn thuiswedstrijd wel voor een verrassing. Tijdens deze dag ook veel 1 dag rijders van Mc Son die hier hun kunnen laten zien.

Mc Son 46 jaar
Mc Son is een hechte club, ieder jaar zijn er de vele vrijwilligers die meehelpen om dit weekend tot een succes te maken er zijn er zelfs bij die vanaf het eerste uur al lid zijn en nog steeds ieder jaar aanwezig zijn op deze jaarlijkse cross om een helpende hand toe te steken daar waar nodig is.

NK Jeugd
Waar zaterdag dus de Districtwedstrijden zijn is het de zondag de beurt aan de Toekomstige toppers van Nederland . Ook daar is MC Son met rijders present  . oa; Ryan Witlox , Danny v Hoof  en Rudi vd Heuvel . Als gast rijders heeft Mc Son deze dag bij de 85 cc grote wielen ; Carlos Hulsen en Youri Hurkmans. Danny v Hoof staat op het moment van Schrijven op een 4e plaats in de tussenstand voor het Nederlandskampioenschap en een top 3 klassering behoort dan ook tot de mogelijkheden , Ryan Witlox begint zijn draai steeds meer te vinden op de 125cc waar hij dit jaar voor het eerst mee rijdt en kwam al een paar keer dicht bij de top 10 wat knap is in dit sterke veld van rijders. De toegang voor beide dagen is gratis.