Vlnr: Jens Spijkers, Toon Merks, Tom van de Loo, Wesley van Heeswijk, Wout Sanders (keeperstenue), Julian van de Sande, Jari van der Post, Joep Donkers, Jelt van Oirschot
Vlnr: Jens Spijkers, Toon Merks, Tom van de Loo, Wesley van Heeswijk, Wout Sanders (keeperstenue), Julian van de Sande, Jari van der Post, Joep Donkers, Jelt van Oirschot

Rhode E2: Kampioenen voor het leven

Sport

Sint-Oedenrode - De jongens van Rhode E2 doen het gewoon weer. Twee keer een kampioenschap binnenhalen in één seizoen. In het najaar van dit voetbalseizoen haalden de jongens in november het vijfde kampioenschap in hun nog jonge levens binnen. De jongens kregen vanuit de KNVB een andere competitie toegewezen (nog steeds 1ste Klasse E-Jeugd) waarin er gespeeld ging worden met uit- en thuiswedstrijden. Een fantastische uitdaging, zeker toen de tegenstanders bekend werden.

In speelronde zeven werd het na weken van haasje over met de andere titelkandidaat, Sparta'25, tijd om uit te maken wie de beste papieren had om dit kampioenschap binnen te halen. In de thuiswedstrijd tegen Sparta'25 vlogen letterlijk de vonken er vanaf en beide teams probeerden kosten wat het kost die belangrijke drie punten te bemachtigen. In een bloedstollende wedstrijd bleek Rhode E2 toch de langste adem te hebben en het team sleepte er een 3-2 overwinning uit. Dankzij deze overwinning stonden de jongens ineens nog maar één wedstrijd van hun zesde kampioenschap af. In de wedstrijd tegen Avanti in Schijndel mochten de jongens het voor de zesde keer gaan doen! En dat lukte met een 1-3 overwinning!

Het verhaal stopt echter nog niet helemaal. Net zoals vorig seizoen, toen de jongens twee kampioenschappen en de Regio en Districtsbeker veroverde, doet Rhode E2 ook nu weer volop mee voor deze prestigieuze prijzen. Ook nu hebben deze voetballers weer de finale bereikt in het KNVB Bekertoernooi door Boekel Sport te verslaan op eigen bodem met 2-7! Op 9 mei zien we de jongens strijden in Helmond tegen NWC… een herhaling van de finale van vorig jaar. Een wedstrijd op het scherpst van de snede, dus zeker de moeite waard om te komen kijken.