Een volgende aanval van Boskant.

Boskant opnieuw met lege handen

Boskant - Een wedstrijd om des keizers baard. Dat  kon vooraf over de wedstrijd Boskant  – Juliana Mill worden gezegd. Boskant is ook het volgend seizoen weer 4e klasser en Juliana Mill heeft zich al geplaatst voor de nacompetitie met uitzicht op 3e klasse. Dus waarom nog heel veel energie stoppen in dit treffen?

Voor de thuisclub is het antwoord simpel. Het betrof de laatste thuiswedstrijd deze competitie en het thuispubliek had toch "recht" op een 2e overwinning na de winterstop. Bovendien nam Edo Brans (zonder te spelen overigens, hij was één wedstrijd geschorst), in verband met steeds terugkerende fysieke problemen,  deze middag afscheid van de selectie.
De eerste helft was echter niet echt spectaculair. Pas in de 33e minuut moest Boskant keeper Tom van der Heijden handelend optreden na een diepe bal op spits Jelle Staal. De tweede keer dat Jelle in de buurt van het Boskant doel kwam, in de 36e minuut, was Tom kansloos. De inzet vanaf de 16 meter verdween buiten bereik van Tom in de benedenhoek. In de 40e minuut leek de gelijkmaker in de maak toen Frank van der Heijden een voorzet van Rens van de Wijdeven vol op de wreef nam. Helaas stond Roy van der Linden in de baan van het schot.
De eerste 10 minuten na rust waren duidelijk voor Boskant. Het aanvallende spel leverde diverse goede kansen op, o.a. voor Frank en van Rens, maar doelpunten bleven achterwege. De beste kans was er in de 54e minuut voor Roy die na een goede pass van Rens vrij voor doelman Bergmans opdook. Geen gelijkmaker, want met een uiterste reflex wist de sluitpost de inzet van Roy tot corner te verwerken.  Juliana Mill bleek veel scherper. In de 56e minuut werd een foute pass in de Boskant achterhoede meteen afgestraft door Justin Jacobs: 0-2. Met nog meer inzet ging Boskant op zoek naar de aansluitingstreffer. Juliana Mill doelman Jasper Bergmans bleek echter een sta-in-de-weg. In de 77e kon ook hij echter niet voorkomen dat de aansluitingstreffer viel. In eerste instantie redde hij uitstekend op een inzet van Pieter van de Warenburg, maar invaller Maikel Merks was er als de kippen bij. De aansluitingstreffer maakte zoveel energie los bij de thuisclub dat de aansluitingstreffer een kwestie van tijd leek. Het zou toch anders worden, want Mill maakte de 1-3.
Aanstaande zondag sluit Boskant 1 de competitie af met de uitwedstrijd tegen Herpinia 1. Die vlieger gaat echter niet voor alle teams op, omdat er, door de vele afgelastingen gedurende de winterperiode, nog ingehaald moet worden. Boskant 2 heeft nog wel een flinke kluif op het bordje liggen. Om niet rechtstreeks te degraderen moet de thuiswedstrijd tegen Margriet 2 worden gewonnen. Dan nog zal via nacompetitie gevoetbald moet worden om een plaats in de huidige reserve 2e klasse.