v.l.n.r. Pieter van Kaathoven en Noud Pouwels het koppel dat 2e werd en Peter van Kempen met Jan van Roosmalen de winnaars.
v.l.n.r. Pieter van Kaathoven en Noud Pouwels het koppel dat 2e werd en Peter van Kempen met Jan van Roosmalen de winnaars.

Jan van Roosmalen en Peter van Kempen winnen koppeltoernooi

Sport

Jan van Roosmalen en Peter van Kempen hebben het koppeltoernooi van het Odendael's Seniorenbiljarten gewonnen.

De speler met het hoogste moyenne moet over band stoten en de andere speelt libre. In totaal krijgen beide spelers samen maximaal 24 beurten. Is hun te maken caramboles eerder gemaakt dan is de partij ten einde. De partijlengte voor de speler over band is 60% van zijn libre moyenne en voor de libre speler uiteraard zijn libre moyenne. Er werden poules gevormd van 4 of 3 koppels. De nr.s 1 en 2 gingen naar de volgende ronde. Op dinsdag 14 april is gestart en de finale werd gespeeld op vrijdag 24 april. Hiervoor hadden zich geplaatst: Jan Pepers en Ton van Oorschot (29 car.), Pieter van Kaathoven en Noud Pouwels (28 car.), Jan van Roosmalen en Peter van Kempen (26 car.) en Hans van Dijk en Peter van Kaathoven (25 car.). Het was een zeer spannende finale waarbij tot de laatste partij nog iedereen kon winnen. Uiteindelijk werden Jan van Roosmalen en Peter van Kempen 1e. Zij behaalden 28 punten, toernooi moyenne van 1,176 , 2e Pieter van Kaathoven en Noud Pouwels met 24 punten, toernooi moyenne 1,386 3e Hans van Dijk en Peter van Kaathoven met 23 punten, toernooi moyenne 1,153 , 4e Jan Pepers en Ton van Oorschot met 22 punten, toernooi moyenne 1,146.De nummers 1 en 2 ontvingen ieder een tegoed bon van Peer van der Linden Cafetaria de Mert. Het volgende toernooi is het bandstoten en zal in september plaatsvinden.