Afbeelding

Nijnsel/TVE Reclame verzaakt niet

Sport

Nijnsel - Je hoort vaak dat een kampioen het na het vieren van een kampioenschap een beetje laat liggen. Nijnsel/TVE Reclame 1 maakt een uitzondering op deze regel. Op bezoek bij FC Schadewijk uit Oss waren de bezoekers nog steeds bij de les.

De thuisploeg had aardig uitzicht op de derde en laatste periode en er werd dus nog enig vuurwerk verwacht. De ambiance in Oss liet echter te wensen over, evenals het toeschouwersaantal. De bezoekers hadden opnieuw de overhand. Nijnsel liet de in het groen gestoken gastheren het spel maken maar dit leidde niet tot uitgespeelde kansen. In de 25e minuut voerden de gasten een vlijmscherpe counter uit die door, opnieuw, Stefan Hulsen op de juiste waarde werd geschat. Op de rand van buitenspel liet hij de 0-1 aantekenen. Niet veel later noopten liesklachten hem het speelveld te verlaten. Na de thee een opnieuw onmachtig Schadewijk. Wel wat meer balbezit maar de gasten kwamen niet of nauwelijks in gevaar. Even na de klok van vieren maakte de altijd ijverige Nick Dortmans aan alle Osse aspiraties een eind door uit een moeilijke hoek de 0-2 eindstand aan het scorebord toe te vertrouwen. Business as usual.

Nijnsel 2 speelt zich veilig
Nijnsel 2 maakte een moeilijk seizoen door en vertoefde een groot deel van de competitie in de buurt van de gevarenzone. Na de winter ging het echter een stuk beter en pakte het team hier en daar belangrijke punten. Vorige week zondag een verdiend gelijkspel tegen de nummer 2 Volkel en afgelopen zondag opnieuw een draw uit tegen Margriet. Dit betekende, als gevolg van de resultaten van de concurrenten, klassenbehoud in de 2e reserveklasse. Een puik resultaat van de mannen van Twan Verbakel. Mark van Kessel, Fred Smies en Gertjan van de Wijdeven.

Zondag laatste (thuis)wedstrijd Nijnsel 1 tegen DVG
In Liempde werd destijds verloren en het team van Theo Hageman wil dit graag rechtzetten in de laatste thuiswedstrijd. De geelblauwen zijn niet voor niets al twee seizoenen thuis ongeslagen! DVG is echter in goeden doen en het team haalde na de winterstop enkel uitstekende resultaten. Zij strijden in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse, samen met Juliana Mill en Cito. Het is tevens de laatste officiële wedstrijd van succescoach Theo Hageman die na dit seizoen vertrekt naar FC de Rakt uit Uden. Hageman boekte als no nonsense-coach de afgelopen seizoenen louter successen met een periodetitel in het eerste jaar en vervolgens twee titels in de afgelopen seizoenen. Nijnsel/TVE Reclame 1 gaat volgend seizoen onder de nieuwe trainer Arno Methorst voor het eerst in haar 67-jarig bestaan de strijd aan in de derde klasse van het zondagvoetbal.
Zondag is er op sportpark Den Eimert opnieuw een Themamiddag georganiseerd en dat betekent van oudsher een keur aan muziek voor jong en oud. Alle sportliefhebbers zijn welkom tijdens deze seizoenafsluiting die ongetwijfeld voor een geanimeerde sfeer gaat zorgen.
Zondag wordt tevens bekend hoe de nacompetitie voor Nijnsel Vrouwen 1 eruit gaat zien die strijden voor een plek in de tweede reserveklasse. Dus naast Nijnsel/TVE Reclame 1 en 3 kan ook dit team nog promotie afdwingen. Het kan niet op dit jaar voor de hoogste teams van Nijnsel/TVE Reclame.

Kampioensreceptie op zaterdag 9 mei
Op zaterdag 9 mei wordt vanaf 17.00 uur de kampioensreceptie gehouden in de kantine van sportpark Den Eimert. Iedereen die vv Nijnsel/TVE Reclame een warm hart toedraagt is dan van harte welkom om het glas te heffen, leden supporters en sponsoren.