Dames MHC doen goede zaken door te winnen

Na de overwinning in de laatste minuut op Concordia anderhalve week geleden hebben de dames weer hard getraind om ook de tweede helft scherp te blijven hockeyen. Deze week stond een oude bekende op het programma Basko. Althans een bekend gezicht naast de lijn, namelijk ex-coach van Rooi dames 1 Meta Bouwmans.

Voorafgaand aan deze wedstrijd wisten de dames uit Rooi dat het een vecht-wedstrijd zou worden. Hier moest MHC dan ook haar tanden laten zien. Zij schoten dan ook uit de startblokken en werden meteen een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Basko. Gelukkig stond Floor Rooijakkers na een splijtende pass oog-in-oog met de keepster en wist de bal in het net te werken. De Rooise dames hockeyden met af en toe een gevaarlijke moment voor het Veldhovense doel de eerste helft uit.

In de rust werden nogmaals oppeppende woorden gesproken door de coaches Jan en Hugo, onder andere dat er nog 35 minuten op de klok stond en dat de winst bij lange na nog niet binnen was. Dit realiseerde de dames zich ook en wisten dat ze het niet zo spannend als vorige week wilden maken. Na rust begonnen de Rooise dames weer lekker te ballen met een spel waar veel dynamiek in zat. Hierdoor werden de nodige strafcorners versierd en daarvan werd er eentje heerlijk binnen getipt door Loes van der Heijden. Met nog een aantal minuten op de klok moesten de dames kalm blijven. Uit een strafcorner scoorde Basko helaas de 2-1, dat was een smetje op de overwinning. Achteraf werd jeugdspeelster Iris Touw uitgeroepen als 'women of te match', door haar sterkte optreden was dat meer dan verdiend. Volgende week staat Zwart-Wit op het programma, daar hebben de dames nog een appeltje mee te schillen. Uit in Breda werd namelijk in de laatste minuut verloren. Tot zondag om 12.45 lang de lijn!