Afbeelding

OLAT voorjaarstocht vanuit Vught

Sport

De lente is nu echt volop aan de gang. Het mooie lentegroen, beginnende bloesem, het eerste fluitenkruid, de tijd van genieten, van buiten willen zijn. Dit kan op zondag 19 april tijdens de OLAT voorjaarstocht vanuit Vught.

Na de start zitten ze direct op de Vughtse Heide en wandelen richting Vughtse Lunetten, de oude verdedigingswerken van Den Bosch. Verder langs de waterplas van de IJzeren Man en de beekjes Broekleij en Zandleij naar buurtschap Distelberg. Afhankelijk van de gekozen afstand komen ze tijdens de tocht in de bossen rondom Guldenberg en in de Drunense Duinen. Ze wandelen kris kras door dit unieke landschap en passeren daarbij Giersbergen en de Rustende Jager. De langste afstand doet verder nog het natuurgebied De Brand aan. Op de terugweg komen de wandelaars weer langs de IJzeren Man.

Startlocatie is Brasserie Brac, Loonsebaan 155, 5263 CN Vught. Alle afstanden mogen vanaf 08.00 uur starten. De ervaren wandelaars kunnen wandelen op de 40, 30 of 20 km. Voor degenen die minder willen wandelen en voor families met kinderen kan men tot uiterlijk 12.30 uur ook starten op de 15 of 10 km. Men moet rond 17.00 uur weer terug zijn op de startlocatie. Onderweg heeft OLAT enkele wagen- en caférustposten ingericht. Op de wagenrusten is de verzorging bij het startgeld inbegrepen. Er hangen pijlen en men krijgt een routebeschrijving mee, waardoor de routes eenvoudig zijn te wandelen. Ook bestaat de mogelijkheid om de routes op de startlocatie op de eigen GPS te downloaden. Kinderen genieten 50% korting op het inschrijfgeld. Nadere informatie op de website www.olat.nl of per e-mail bij dagtochten@olat.nl.