Afbeelding

Vijftig meter hoge zendmast is geplaatst

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Maandagochtend begonnen de werkzaamheden om de vijftig meter hoge zendmast te plaatsen. Op dinsdagmiddag zijn deze werkzaamheden zo goed als afgerond. De zendmast is geplaatst op de parkeerplaats van de brandweer. 

De Nederlandse hulpdiensten maken tijdens hun werkzaamheden gebruik van het landelijke communicatienetwerk C2000. Dit netwerk zorgt ervoor dat hulpverleners snel en betrouwbaar met elkaar en de 112-meldkamer kunnen communiceren. Dat is belangrijk om tijdig de juiste hulp te verlenen als dat nodig is. Bij de Laan ten Bogaerde is de dekking momenteel niet optimaal. Het ministerie van Justitie en Veiligheid, eigenaar van C2000, wil deze situatie verbeteren.

“Om het gat in de bereikbaarheid op te heffen heeft het ministerie een zoekgebied aangewezen waarbinnen een C2000 mast geplaatst moet worden. Betreffende locatie was, binnen de door het ministerie aangegeven zoekgebied en voorwaarden, uit oogpunt van bereikbaarheid, toegankelijkheid, landschap, etc de beste locatie”, legt de gemeente uit over de keuze voor deze locatie.