Afbeelding
Foto: Hans van den Wijngaard

Buurtvereniging ‘De Ney Buurt’ viert veertigjarig bestaan

Roois nieuws

Sint-Oedenrode – Een jaar later dan gepland, vierde buurtvereniging ‘De Ney Buurt’ uit Olland afgelopen zaterdag haar veertigjarige bestaan. Dat gebeurde bij D’n Toel met een barbecue en aansluitend een grote feestavond. Daarbij waren nagenoeg alle drieënzestig aangesloten gezinnen aanwezig.

“Buurtvereniging ‘De Ney Buurt’ omvat de straten Den Hof, Schoolstraat, Het Binnenveld en Den Dries”, vertelt Ilona Hagelaars. “De vereniging is in 1981 opgericht en eigenlijk wilden we vorig jaar het veertigjarige bestaan vieren, maar ja corona. Gelukkig dat we het jubileum nu wel gewoon kunnen vieren.”

Rini van der Heijden, die inmiddels is aangeschoven stond in 1981 aan de wieg van de buurtvereniging. “De bouw van de eerste drieëntwintig woningen startte in 1979. Al snel volgde de tweede fase met nog een keer vijftien woningen en zo is dat tot voor een paar jaar geleden doorgegaan, toen op de plaats van de school nieuwe woningen kwamen”. Op de vraag hoeveel woningen er nu in ‘De Ney Buurt’ staan, moet Van der Heijden het antwoord schuldig blijven. “Er zijn drieënzestig gezinnen lid van de buurtvereniging, niet iedereen is lid, dus zullen er zo zeventig tot tachtig woningen staan”, concludeert de eerste voorzitter van de club.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding