Afbeelding
Foto: Jan Roche

Korfbaluitslag bij Ollandia

Roois nieuws Sport

Casteren - Op bezoek bij Casteren op een zonnige middag, in een grijs verleden het decor van heroïsche wedstrijden tussen Casteren en Ollandia. Zondag ook geen standaard wedstrijd want de einduitslag deed vermoeden dat het een korfbalwedstrijd was geweest.

En Ollandia begon zo goed. Al binnen twee minuten was het Robert Erven die zich goed vrij speelde op de rand van de zestien en de bal met veel gevoel in de verre bovenhoek liet draaien, net boven de vingertoppen van de Casterense keeper. Maar lang kon Ollandia niet genieten want een discutabele toegekende vrije trap op 20 meter van het doel werd onberispelijk ingeschoten door de aanvoerder van Casteren. Hierna ging de wedstrijd op en neer waarbij Casteren iets feller was dan Ollandia maar dat leidde niet tot een overwicht of kansen. Toch kwamen de gasten op achterstand want in de 20e minuut werd een lange bal gespeeld die met veel inzet werd binnengehouden, waarna een Ollandse verdediger op de achterlijn werd uitgekapt en de aanvaller van Casteren hard in de korte hoek binnenschoot. Ollandia ging niet bij de pakken neerzitten en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er ook nog voor rust. Een rpima anval met uiteindleijk een pass van Rob van der Heijden op Robert Erven die beheerst raak schoot in de lange hoek, prima doelpunt en 2-2 ruststand.

Na rust een zelfde wedstrijdbeeld met regelmatig slordig balverlies en verdedigend stond het niet altijd even goed. Ollandia was de eerst ploeg die een kans kreeg maar Robert Erven zag zijn lob op de lat zag eindigen. Niet veel later werd het 3-2 voor de thuisploeg toen Ollandia verdedigend wel heel veel ruimte weggaf en de spits zijn goaltje ook kon meepikken. Hierna werd het niet beter bij Ollandia en kwam het zelfs op een achterstand te staan van 5-2 nadat Casteren in de 75e en 80e minuut nog twee keer wist te scoren. Ollandia kon hierna nog wel wat terug doen door twee doelpunten van Remco Voets in de 90e en 92e minuut, maar te weinig om er nog een gelijkspel uit te halen.