Afbeelding

Omroep Meierij zoekt vrijwilligers voor radio en tv

Roois nieuws

Omroep Meierij is een publieke lokale omroep, ontstaan uit samenvoeging van Omroep Los uit Schijndel en TV Meierij uit Sint-Oedenrode. Op televisie hebben ze veel verschillende programma’s over nieuws, achtergronden bij het nieuws en gewoon entertainment. Ze zijn met een actieve club mensen, voornamelijk professionele vrijwilligers en vier betaalde krachten. Hiervoor is gekozen om als organisatie professioneel te kunnen werken. Omroep Meierij zoekt vrijwilligers: cameramannen/vrouwen en nieuwsjagers voor de radio.

Wat doe je als cameravrouw?
Jeanne Wouters legt uit: “Nadat ik gestopt ben als medewerker in de verkoopbranche ben ik begonnen als vrijwilliger, fotograaf bij de lokale Omroep TV Meierij. Hier lagen meteen al groeimogelijkheden die ik heb opgepakt. Na het foto’s maken voor de verslaggevers ging ik met mijn simpele videocameraatje op pad. In de studio werd mijn filmpje door een editor bewerkt. En ja, het kwam op TV. Hoe mooi iss dat?!”

Wat is het mooiste wat je hebt meegemaakt?
“Het mooiste van mijn vrijwilligerswerk is toch onderweg het nieuws binnenhalen. Telkens als ik op pad ga vind ik het leuk. Vaak weet ik niet het hoe en waarom, of ik kom onderweg iets tegen waarvan ik denk: dat is interessant. Ter plekke ga ik in gesprek en probeer me in te leven in de situatie. Met als doel een mooi verslag te maken voor televisie en de website.”

Wat doet iemand die nieuws vergaart voor de radio?
Jos Ploegmakers: “Sinds januari wordt de radio van Omroep Meierij verzorgd door OSR920, een nieuw radiostation, opgezet door enthousiaste mensen met heel veel radio ervaring. In elk uur dat er uitgezonden wordt, zit een breek, waarin nieuwsberichten voorbijkomen die zich afspelen in Meierijstad. Ik ben vrijwilliger bij Omroep Meierij en ik verzorg o.a. de nieuwsberichten en spreek ze ook een dag in de week in.”

Waar zijn jullie naar opzoek?
“Voor het samenstellen van de nieuwsberichten zijn we op zoek naar vrijwilligers die met name in het weekeinde deze teksten kunnen samenstellen. De berichten die we gebruiken staan op onze website en zijn te vinden op websites van de kranten die uitgegeven worden binnen Meierijstad.”

Welke taken heb je?
“Ik verzamel nieuwsberichten. Met het ‘plakken, knippen en plaatsen’ van de berichten ben ik ongeveer een halfuur tot driekwartier per dag kwijt. Je moet hiervoor beschikken over een computer. Instructies krijg je van een van de collega’s van de omroep. Het leuke van het verzamelen en maken van de berichten is dat je weet wat er gebeurt in Meierijstad en dat je jouw berichten op de radio hoort.”

Wilt u reageren op deze vacatures? Neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk via 073-544 1400 of vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl Benieuwd naar andere vacatures? Neem dan een kijkje op de vacaturebank via: www.welzijndemeierij.nl