Een verrassende aanblik
Een verrassende aanblik Foto: Jeroen van de Sande

Kiosk met een reden ingepakt als cadeautje

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Ieder jaar kopen we steeds vaker cadeaus online. Lekker makkelijk natuurlijk. En goed voor de grote bedrijven die de bestellingen nauwelijks aan kunnen. Maar waar gaat de decembermaand om? Niet om wat je allemaal geeft, maar om de aandacht waarmee je het geeft. Hoe mooi is het dan als het cadeau voor je moeder, kleinkind of partner meteen ook een cadeau is voor het dorp waarin je woont? Dat wil Natuurlijk! Sint-Oedenrode onderstrepen met een ludieke actie. Op donderdagavond werd de kiosk ingepakt in ‘cadeaupapier’.

Cadeautje voor Sint-Oedenrode
Het zijn niet de online bedrijven, maar de lokale ondernemers die ervoor zorgen dat ons dorp gezellig is en het centrum bruist. Zeker als we straks allemaal meer vrijheid krijgen om ervan te genieten. Daarom roepen we alle Rooienaren op om hun cadeautjes zoveel mogelijk te kopen bij ondernemers in de buurt. Van spannend boek tot verjaardagskalender en van restaurantbon tot pantoffels. Alles kun je om de hoek kopen. En daarmee geef je ook een cadeau aan je eigen dorp.

Muziekkiosk wordt ingepakt
Om lokaal inkopen extra onder de aandacht te brengen, gebeurde er donderdagavond iets unieks: de bekende muziekkiosk van Sint-Oedenrode is helemaal ingepakt, zodat het letterlijk een cadeau werd. Daarmee is het niet alleen de blikvanger van Rooi, maar van de wijde omtrek. Deze bijzondere actie wordt mogelijk gemaakt door lokale ondernemers die Rooi een warm hart toedragen: de TVE Group, Stichting Papgat, Elbeco, Rooi2000 en Natuurlijk! Sint-Oedenrode. “Met dit symbolische cadeau voor ons allemaal willen we mensen bewust maken dat we onszelf geen groter plezier kunnen doen dan samen het centrum en daarmee ons dorp leefbaar te houden. Een boodschap aan heel Nederland. De ingepakte muziekkiosk is een mooie sfeerbrenger tijdens de donkere dagen en tegelijk een boodschap voor heel Nederland: kijk ook in je eigen straat, buurt of wijk naar al die lokale ondernemers die zoveel betekenen voor de bedrijvigheid en leefbaarheid van je stad. Laten we zorgen dat alle stadsharten van ons land levendig en bedrijvig blijven, want dat is het grootste cadeau wat we onszelf kunnen geven”, vertelt Neeltje Vervoort namens N!SO.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding