Foto: Jimmy Vorstenbosch

Van oude raadhuis naar nieuw combinatiegebouw

Roois nieuws Politiek Meierijstad

Sint-Oedenrode - Na een jaar van wachten en uitstel stond het eindelijk weer op de agenda: hoe nu verder met de ‘optimalisering’ van het voormalige gemeentehuis dat tegenwoordig dienst doet als bestuurscentrum van Meierijstad? 

Woensdagavond kreeg de politiek – en de kijkers thuis – een presentatie van de stand van zaken. Hierbij passeerden een paar scenario’s de revue. Voor de volledigheid werd dat ingeleid met ‘scenario nul’ ofwel alles zo laten als het is, maar dat was nu net waarom het onderwerp op de agenda stond. Want dat wilde niemand, bleek ook woensdag weer. Een energie slurpend gebouw dat grotendeels leeg staat, in de huidige staat amper te verhuren is en daarmee steevast een flinke kostenpost oplevert. Op de andere scenario’s werd verschillend gereageerd maar één ding was duidelijk: de raadszaal en de parallelle zaal daar tegenover blijven, na enige aanpassingen, dezelfde functie houden. 

Bij de verdere invulling kwamen interessante ideeën naar voren. Het Heemhuis in het gebouw onderbrengen leek bij de plannenmakers favoriet, omdat dit de minste complicaties zou geven. Maar ook de Dommeltoren en sociaal-cultureel centrum Mariëndael waren in beeld als mogelijke kandidaten.