Afbeelding

Sint-Oedenrode gaat 2020 wegblazen

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Vroeger werden kwade geesten op allerlei manieren verdreven. Met een dans, vuur óf met muziek. Het jaar 2020 is in veel opzichten een jaar om snel te vergeten. We moeten zorgen dat we het snel achter ons laten en dat het niet de kans krijgt om bij ons te blijven. Daar hebben DeMooiRooiKrant en Leuk da ge d’r band iets op bedacht. Ze roepen alle muzikanten op om op 27 december om 20 over één ’s middags 20 minuten lang muziek te maken, op verschillende plekken in Sint-Oedenrode, zodat iedere inwoner het hoort. Samen gaan we dan 2020 wegblazen.

Twee weken geleden zijn alle muziekverenigingen en kapellen aangeschreven en dat heeft geleid tot veel aanmeldingen. Inmiddels hebben bijna 150 muzikanten toegezegd om mee te doen aan dit spektakel en de teller blijft oplopen. Denise Gevers, Vincent Termeer (Leuk da ge d’r band) en Jeroen van de Sande (MooiRooi) nemen de organisatie op zich. Ze gaan er samen met de muzikanten voor zorgen dat alles binnen de regels van het RIVM verloopt. “De maatregelen staan het toe om in kleine groepen muziek te maken, op voldoende afstand van elkaar. Met de muziekgezelschappen spreken we af waar ze komen te staan. We willen namelijk dat overal in Sint-Oedenrode (dus ook in de kerkdorpen) muziek te horen is”, legt Vincent het plan verder uit.

De organisatie hoopt dat nog meer muzikanten zich aanmelden. Groepjes en individuen mogen meedoen. Voor de eigen woning, of op een aangewezen plek. Het gaat altijd in overleg. Waarom zou je meedoen? “Simpel!”, zegt Denise. “In deze tijd van binnen zitten denken we hiermee een prachtig initiatief te hebben waarmee we iedereen laten zien dat Rooi bruist van de muzikanten die hun kop niet laten hangen. En het is toch ook gewoon lekker om weer met elkaar muziek te maken!” Bovendien vinden MooiRooi en Leuk da ge d’r band het meteen een prachtige gelegenheid om mensen in de zorg te bedanken en overledenen door corona te eren.

Jeroen: “We hopen van harte jullie aanmeldingen te ontvangen, zodat we met zijn allen 2020 weg gaan blazen! Als je mee wilt doen, stuur dan voor 4 december een mailtje naar info@leukdagedrband.nl en vermeld daarin met welke groep/of eenling je wilt inschrijven en welke locatie je voorkeur heeft. Je mag zelf bepalen welke nummers je gaat spelen. In december gaan we op basis van de aanmeldingen een indeling maken welke muzikant/muziekgroep waar in Rooi speelt. Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met jullie voorkeuren en zullen we groepen zo plaatsen dat men geen ‘last’ van elkaar heeft.”