Het lijkt er op dat het aantal nieuwe besmettingen stabiliseert
Het lijkt er op dat het aantal nieuwe besmettingen stabiliseert

Aantal nieuwe coronabesmettingen vlakt af

Roois nieuws Coronavirus

Sint-Oedenrode – Het aantal nieuwe coronabesmettingen is de afgelopen week afgevlakt. Daar waar vanaf medio september elke dag meer besmettingen werden geregistreerd, was de afgelopen week voor het eerst een halt te zien. Eind vorige week zette deze tendens al in, ook tijdens het weekend en vandaag nam het aantal nieuwe besmettingen per dag in Meierijstad niet verder toe.

In de grafiek zijn het aantal totale besmettingen sinds het begin van de pandemie te zien. Maar ook is het aantal nieuwe besmettingen van de laatste 1, 2, 3 en 4 weken weergegeven. De lijn die het aantal nieuwe besmettingen van de afgelopen week weergeeft, toont al een aantal dagen een vlakke lijn. Ook de lijnen die ons vertellen hoeveel nieuwe besmettingen er de afgelopen twee en drie weken werden geregistreerd stijgen al iets minder snel dan de afgelopen week. Over de afgelopen vier weken is nog geen afvlakking te zien. Laten we voorzichtig hopen dat de lijn die het aantal wekelijkse besmettingen laat zien ook nu, net zoals in het voorjaar, een eerste signaal is dat het langzaamaan weer de veilige kant op gaat.

Nog even de cijfers op een rijtje: maandag meldde het RIVM 40 nieuwe besmettingen en werd één persoon vanuit Meierijstad in het ziekenhuis opgenomen. De afgelopen week werd bij 305 mensen in onze gemeente vastgesteld dat ze met het coronavirus zijn besmet. Vier mensen werden opgenomen in het ziekenhuis en drie personen overleden als gevolg van het virus. Het RIVM verstrekt uitsluitend cijfers op gemeentelijk niveau. Specifieke cijfers van Sint-Oedenrode zijn niet bekend.