Afbeelding

Overtuigende winst voor Rooi Dames 1

Roois nieuws

Afgelopen zondag stond voor de Rooise hockeydames een wedstrijd tegen voormalig hekkensluiter Scoop op het programma. Met de verrassend zware uitwedstrijd van vorig seizoen nog vers in het geheugen was van onderschatting ditmaal geen sprake en vlogen de dames overtuigend uit de startblokken. 

Middels het sterke samenspel van Rooi werden al vroeg in de wedstrijd diverse aardige kansen gecreëerd, het was Dieke Gordijn die met een rake klap de eerste wist te verzilveren. Scoop werd door Rooi op alle vlakken afgetroefd, een tweede doelpunt kon niet lang uitblijven. Een sterke loopactie van Floor (Skaley) Aalders werd via aantikken van Lotte Muusz bekroond met een treffer. De Limburgse dames wisten zich duidelijk geen enkele raad met het krachtige spel van Rooi, nog binnen het eerste kwart stond 3-0 op de teller. Ditmaal was het Anne van Esch die middels een bekeken tikje de keeper wist te passeren.
Met vroegtijdig drie doelpunten om de oren probeerde Scoop vanzelfsprekend de schade te beperken door met man en macht te gaan verdedigen. Hoewel Rooi blijvend aanvallen wist te creëren liet Scoop zich in eigen cirkel minder gemakkelijk passeren en daalde voor Rooi het rendement. Naast een fraai doelpunt van Loes van der Heijden werd voornamelijk nog resultaat behaald in de vorm van vele strafcorners en zelfs een strafbal. Uiteraard wist Corinne van Uden, de vrouw met stalen zenuwen, deze kans op beheerste wijze om te zetten in een euforische slottreffer. De 5-0 eindstand was een feit.
Hoewel ongetwijfeld van een uitstekende teamprestatie gesproken mag worden speelde in het bijzonder Iris Touw een uitzonderlijk sterke wedstrijd en wist zij hiermee de eervolle titel van “woman of the match” binnen te harken.
Volgende week speelt Rooi een streekderby tegen het altijd uitdagende Son. Hierbij kunnen zij alle support gebruiken, pak je fiets uit de schuur en schreeuw de dames naar de overwinning!