Het aantal ziekenhuisopnames de laatst geven hoop dat we het ergste achter de rug hebben
Het aantal ziekenhuisopnames de laatst geven hoop dat we het ergste achter de rug hebben

Geen nieuwe ziekenhuisopnames vanuit Meierijstad gemeld

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Komt er dan toch langzaam een einde aan de besmettingen met corona in onze gemeente. De nieuwste cijfers die het RIVM vandaag publiceerde, doen dat in elk geval wel vermoeden. Uit de gegevens blijkt dat er vanuit de gemeente Meierijstad geen mensen naar het ziekenhuis zijn gestuurd.

Zoals MooiRooi.nl zondag al meldde, is de afgelopen week het aantal nieuwe ziekenhuisopnames dagelijks minder geworden. Die positieve trend zette, zoals nu blijkt, ook na het weekend door. Dat is goed nieuws, want daaruit concluderen we dan ook voorzichtig dat er weinig of misschien wel helemaal geen nieuwe besmettingen bij zijn gekomen. Een positief signaal, dat wordt afgegeven na het grote aantal besmettingen en overlijdens dat onze gemeente en ook Sint-Oedenrode en haar kerkdorpen de afgelopen weken trof.

Toch moeten we nog wel enige voorzichtigheid betrachten. Want landelijk komen er elke dag nog steeds nieuwe besmettingen bij. De afgelopen dag waren er landelijk 952 nieuwe besmettingen en nam ook het aantal ziekenhuisopnames nog met 260 toe. Houd dus zeker nog even afstand van elkaar en blijf thuis, tenzij dat het echt niet anders kan.