Winkelstraat ’t Kofferen: het toonbeeld van diversiteit

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - De laatste plooien voor de komst van een restaurant zijn bijna gladgestreken. Als alles rond is valt het laatste puzzelstukje in winkelstraat ’t Kofferen op zijn plaats. Dan is de diversiteit compleet. Wie door de straat loopt, zal het zelf ervaren; het gaat goed met ’t Kofferen.

“Het mooie aan ’t Kofferen vinden wij dat er geen enkele keten te vinden is. We zijn te vergelijken met de Amsterdamse Negen Straatjes, allemaal ondernemers met een unieke winkel. Daardoor is de verbondenheid met het dorp veel groter. Dat merk je hier aan alles terug”, vertelt een van de ondernemers. Omdat de ondernemer zelf achter de toonbank staat, is dat extra stapje naar de klant toe zo gezet en dat waarderen klanten enorm.
De vestiging van een restaurant doet iedereen deugd, in ’t Kofferen. “Het zal voor meer publiek zorgen en daar profiteren we allemaal van.” Bijna alle panden zijn nu gevuld, waardoor je een stadse diversiteit krijgt. ‘t Kofferen biedt: design, interieur, kleding, snoep, hebbedingetjes, een kapsalon, een stomerij, een café, een makelaar, een assurantiekantoor, een reisbureau, een snackbar, wereldse producten en een tattooshop. Dat geeft inderdaad de pluriformiteit aan. Wat ’t Kofferen tevens uniek maakt zijn de gratis parkeermogelijkheden op korte afstand. Ook dat wordt meegenomen in de winkelroute. “Een winkelstraat om lekker rond te snuffelen, een winkelstraat om te onthouden.”