Afbeelding

Broers zetten Taxi van Kronenburg samen voort

Roois nieuws
Het enthousiasme druipt er af bij Sjors en Martijn van Kronenburg. De in Sint-Oedenrode woonachtige broers hebben pas net een belangrijke levensveranderende beslissing genomen. Samen worden zij vanaf 1 januari 2015 eigenaar van het bijna 35 jaar oude taxibedrijf van moeder Henny: Taxi van Kronenburg uit Liempde.

Drie jaar geleden sloeg het noodlot toe. Vader Jan overleed en liet het gezin in groot verdriet achter. Henny moest alle zeilen bij zetten om het bedrijf, wat ze al die jaren samen met haar lieftallige man had gerund, in leven te houden. Gelukkig stond het personeel altijd voor haar klaar en sprongen haar zoons bij. Ze namen veel zorgen en werk bij haar weg. Met uiteindelijk de beslissing tot gevolg dat ze de zaak compleet over zouden nemen. Nu hebben ze ineens de verantwoordelijkheid over zestien taxi’s en zeventien werknemers. De heren zien het als een grote uitdaging en timmeren in korte tijd al flink aan de weg.

Snel op de hoogte van prijs en beschikbaarheid
Eén van de meest in het oog springende en zeer praktische vooruitgang is de nieuwe website, inclusief de nieuwe mobiele versie. Bovendien wordt Facebook ingeschakeld om allerlei acties aan te prijzen. “Op onze nieuwe website kunnen mensen heel snel zien wat een ritje gaat kosten”, vertelt Martijn. “Dat scheelt veel telefoontjes over de prijs. Als de ritprijs bevalt, kan een klant direct reserveren. Nu hebben we een actie dat bij reserveren vijf procent korting wordt gegeven. We durven te zeggen dat we een hele goede prijs hebben. Ben je met een grote groep of moet je ver weg? Dan is het goed om contact op te nemen, dan maken we een prijs op maat.”

Lees verder in DMRK van deze week