Afbeelding

Woningcorporatie Wovesto behoort tot 18 beste corporaties in het land

Roois nieuws
Als het gaat om de kwaliteit van dienstverlening en lage kosten voor de bedrijfsvoering behoort Wovesto tot een van de 18 beste woningcorporaties in Nederland en de enigste corporatie in Oost-Brabant met een AA-positie. Wovesto behaalde voor het onderdeel huurderstevredenheid een 7,7. Dit blijkt uit de landelijke Aedes-benchmark woningcorporaties. Wovesto is erg trots op dit resultaat.

Hoogste score huurdersoordeel
312 Nederlandse woningcorporaties deden dit jaar mee met de Aedes-benchmark en in totaal 144.000 huurders gaven een oordeel over ‘hun’ corporatie. Dit resulteert in een uitgebreid overzicht aan de hand waarvan corporaties hun cijfers onderling kunnen vergelijken.
Het gemiddelde cijfer voor de kwaliteit van de dienstverlening is opgebouwd uit de scores
voor drie onderdelen: het betrekken van de woning voor nieuwe huurders, uitvoeren van reparaties voor huurders met een reparatieverzoek en het verlaten van de woning voor vertrekkende huurders.
Wovesto scoort in die vergelijking dus erg goed. Huurders geven de corporatie gemiddeld een 7,7. Dat is bijna een half punt hoger dan het landelijk gemiddelde (7,3).

Bedrijfsvoering
Bij Wovesto zijn de gemiddelde bedrijfslasten per wooneenheid (VHE) € 901,-. Ook daarmee bevindt de woningcorporatie zich in klasse A op het gebied van bedrijfsvoering.

Sinds jaar en dag streeft Wovesto naar een uitstekende dienstverlening en naar lage bedrijfslasten. Deze landelijke benchmark is het bewijs dat Wovesto als kleine corporatie het heel goed doet in de ogen van haar huurders.