Afbeelding

Van kinderkoor naar The Voice of Rooi

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Na het succes van vorig jaar heeft Maarten van den Bosch ook dit jaar weer zijn schouders onder een nieuwe 'The Voice of' gezet. Na drie voorronden zullen de kandidaten het in het tweede weekend van november in de grote finale tegen elkaar opnemen voor de titel 'The Voice of Rooi'.

De zes kandidaten van dit jaar zijn in twee groepen verdeeld. De zestienplus groep strijdt op zaterdagavond voor de titel. De jeugd komt elkaar zondagmiddag tegen. “Dat was vorig jaar overigens niet anders, maar met dit verschil dat we nu de leeftijdsgrens bij zestien jaar hebben gelegd”, zegt organisator en coach Maarten van den Bosch. “Het verschil tussen de meiden van twaalf en achttien was gewoon te groot”.

Ik ben gevraagd
Eén van de jongere deelnemers aan 'The Voice of Rooi' is de twaalfjarige Diana Alkemade. Zij zingt al zo'n zes jaar met veel plezier bij het kinderkoor Sint-Maarten. Ook volgt ze al twee jaar zanglessen bij MIK. Op de vraag hoe ze op het idee kwam om deel te nemen aan 'The Voice of Rooi' vertelt Diana: “Maarten is naar het koor gekomen en hij heeft Erie van de Zanden gevraagd of er misschien mensen waren die deel wilden nemen aan The Voice of Rooi. Daarop heeft Erie een aantal mensen gevraagd of zij mee wilden doen en ik was er daar één van”.

Lees meer in DeMooiRooiKrant van deze week

Kijk hier naar een korte clip van alle kandidaten>>>>>