Woning aan de Liempdseweg overvallen

Roois nieuws
De politie zoekt getuigen van een inbraak/overval op een woning aan de Liempdseweg in Sint-Oedenrode die zaterdagmorgen 30 augustus omstreeks kwart over drie plaatsvond. De politie, die vrij vlug door de bewoner was gealarmeerd, zag kans twee verdachten rond vijf uur in 's-Hertogenbosch aan te houden. Het gaat om twee 27-jarige Bosschenaren.

Volgens de bewoner die licht gewond raakte in het gezicht zou het gaan om meerdere gemaskerde mannen die zijn woning via de achterzijde betraden na het forceren van de keukendeur. De bewoner wist zich te verstoppen op de bovenste verdieping. Even later ging hij inspecteren of de inbrekers nog in de woning waren. Hij zag even later onbekenden met bivakmutsen op in zijn achtertuin staan. De bewoner vluchtte daarop richting de openbare weg. Een van de inbrekers rende achter hem aan en zag kans de bewoner in het gezicht te slaan. De bewoner zou ook door hem bedreigd zijn.

Inbrekersgereedschap
Hierna stapten de daders in een auto en reden hard weg richting Boskantseweg. De politie zag het voertuig en zette de achtervolging in. De inbrekers verlieten hun auto ter hoogte van een parkeerplaats aan de Boskantseweg en vluchtten de wijk in. In de verlaten auto trof de politie inbrekersgereedschap aan waaronder een breekijzer. Zowel de auto als de spullen zijn in beslag genomen. Inmiddels was assistentie van een politiehelikopter en een speurhond ingeroepen. Daarna werd bij één van de woningen een busje pepperspray vermoedelijk afkomstig van een van de inbrekers aangetroffen.

Politieheli en spijkermat
De politie zag een andere auto met personen erin geparkeerd in de buurt van de Tolhuisweg, zich verdacht ophouden. Op het moment dat de politie het voertuig nader wilde inspecteren reed deze hard weg. De auto reed over de N279 en kon mede dankzij warmtebeeldapparatuur van de politiehelikopter vanuit de lucht nauwlettend in de gaten worden gehouden. Een politiesurveillance zag kans ter hoogte van de Maastrichterweg een spijkermat uit te rollen om het voertuig met verdachten erin tot stoppen te dwingen. Met een lekke band stopte het voertuig en daarna vluchtten de inzittenden uit het voertuig. Kort daarna, werd een verdachte aangehouden op de Javastraat en de ander op de Leyhof in 's-Hertogenbosch.