Afbeelding

Het is net als rikken, alleen mooier

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - De Rooise bridgers spelen elke woensdagavond met elkaar in Mariëndael. Ook in de zomer als bij de meeste bridgeclubs even rust hebben, gaat BC Rooi 750 gewoon door. Dan is er de Open Zomerdrive en mag iedereen, lid of geen lid, gewoon meespelen. Zo ook afgelopen woensdag, toen zich ondanks het mooie weer achtentwintig paren hadden aangemeld.

De bridgedrive van afgelopen woensdag begon met een indrukwekkende minuut stilte. Net zoals iedereen in ons land, stonden ook de deelnemers aan de Zomerdrive, op de nationale dag van rouw stil bij de slachtoffers van de vliegtuigramp in de Oekraïne.

“Voor mensen die graag kaarten, is bridge een kaartspel dat veel meer in zich heeft dan andere kaartspelen”, vertelt Willem Pieters. Hij is wedstrijdleider en zorgt dat tijdens de avond alles goed verloopt. Al doet dat misschien vermoeden dat het spel zonder wedstrijdleider chaotisch zou verlopen en dat is zeker niet waar. “Je kunt bridge het beste vergelijken met rikken, alleen zijn er dan wat meer regels”, zo vervolgt Pieters. “Als je wilt leren bridgen, dan kun je het best eerst een paar lessen volgen. Na een les of twaalf heeft iedereen wel de regels onder de knie. Dan kun je het spelletje spelen, maar je leert het pas door het doen”.

Lees verder in DMRK van deze week