Twaalfde traditionele ‘Rondje Rooi rit’ komt er weer aan

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Op zondag 6 juli zal de traditionele klassieker rit ‘’Rondje Rooi’’ alweer voor de 12e keer verreden worden. Ongeveer 180 klassieke auto’s van 30 jaar en ouder zullen vanaf de Vresselse Hut aan de Vresselseweg te Nijnsel vertrekken voor een rit van 100 kilometer door zuidoost Brabant.

Natuurlijk worden de details nog niet verklapt maar zal onder andere het Mercedes museum in Valkenswaard worden aangedaan. Vorig jaar lieten de klassieker liefhebbers al zien dat de autohobby in deze regio nog steeds springlevend is. Voor de poetsers, techneuten en buurters is er natuurlijk ook weer een mooie prijs te winnen. In 2013 was het met name de Franse leeuw die in de prijzen viel. Een brute Peugeot 205 T16 won een trofee naast een Peugeot 203.

Wellicht wordt dit jaar wel uw auto in het zonnetje gezet. Er gaan geruchten dat een Daf 600 vanuit Zweden komt aan pruttelen. Natuurlijk zullen de Muscle Mustang, Mightly Mini en amazing Mazda niet ontbreken. Rond half 3 zullen de eerste auto’s weer verschijnen op de Markt te St-Oedenrode. De in ere herstelde klassiekers met hun apetrotse eigenaren laten in afwachting van de prijsuitreiking om 4 uur daar hun auto’s zien. Eigenaren van auto’s van voor 1984 mogen zich weer inschrijven bij Frans Mabesoone, fammabesoone@onsbrabantnet.nl. Deelname kost wederom slechts 15 euro per auto.
De organisatie is in handen van Ad Peters, Peter van de Kerkhof, Theo Gevers, Frans Mabesoone en Michiel van den Boomen.