‘De Aspergesteker’ voor Marianne Lathouwers

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Nietsvermoedend was Marianne Lathouwers aan het werk toen plotseling het aspergegenootschap binnen kwam lopen. De heren kwamen met een bijzondere waardering voor de Rooise. Marianne kreeg namelijk ‘de Aspergesteker.’ Als blijk van waardering voor haar jarenlange inzet en werk bij Van Hoof Asperges.

Het beeldje wordt niet te pas en te onpas uitgereikt. Zeker niet aan individuen zoals Marianne. Degene die de eerste asperge van het seizoen steekt, kan hem in bezit krijgen. Evenals de eigenaar van het restaurant met de lekkerste aspergegerechten. Dit keer dus ook voor de medewerkster van Van Hoof Asperges. 21 Jaar geleden begon Marianne er met het steken van asperges. Tegenwoordig houdt ze zich vooral bezig met sorteren. Met liefde en plezier, want het werk vindt ze erg leuk. Dat kan ook bijna niet anders, want Marianne is een tuindersdochter.
Het is niet alleen dat wat haar betrokken laat blijven bij het Ollandse bedrijf. Ze benadrukt dat ook vriendschap een belangrijke drijfveer is. Vooral de vriendschap met haar en Annie, maar ook die met haar collega’s. “Ze verdient dit gewoon”, zegt Annie. “Ik heb het bij het bestuur van het genootschap aangekaart en die stond er direct vierkant achter.”