Rhode F1 … Nu al Rooise voetbalhelden

Roois nieuws
Sint-Oedenrode- De titel lijkt wat zwaar aangezet, maar voor hen die het nog kunnen herinneren… deze jongens staan nu al voor de vierde keer oprij met een soortgelijke kampioenschap foto in deze krant. Voor het eerst in het voorjaar van 2012, toen onder de vlag van Rhode F9 het eerste kampioenschap van deze voetballers gerealiseerd werd. De tweede keer wederom in het voorjaar, maar toen in 2013 onder de teamnaam Rhode F3. Er werd weer een kampioenschap gevierd. In het najaar van 2013 mochten de jongens wederom op de platte kar, ze waren nu de beste in de hoofdklasse F-Jeugd als Rhode F1. Een prestatie van formaat in de hoogst haalbare F-Jeugd klasse voor deze “mennekes” uit Rooi.

Wie had toen kunnen dromen dat deze jongens, hoe jong ze namelijk nog zijn, zich wederom zodanig konden opladen voor nog een kampioenschap. Op 23 april was de stand echter zo overduidelijk in de competitie, dat Rhode F1 het kampioenschap bijna niet meer kon mislopen. Bij winst op Gemert F1, een wedstrijd die op het thuisveld afgelopen woensdag ingehaald moest worden, konden de jongens zich weer opmaken voor het welbekende liedje “K-K-K-Kampioenen”. En zo gebeurde het, de wedstrijd werd met overmacht, een 6-1 eindstand, gewonnen. Het feest kon beginnen met het traditionele douchen in de kleren, (kinder)champagne en een echte toespraak van de voorzitter van RKSV Rhode.

Ook hij sprak zijn bewondering uit voor dit team. Want dat is het al die jaren gebleken, een (h)echt team met de begeleiding van enkele zeer toegewijde trainers en coaches. Maar de voorzitten had nog een extra wens op zijn lijstje staan (net zoals de jongens trouwens), te weten de KNVB Regio Beker. Rhode F1 had op dat moment namelijk de finale al bereikt van dit toernooi en was slechts een wedstrijd verwijderd van deze prestigieuze prijs… een prijs die nog ontbrak volgens alle spelers van dit team. En daar wilde ze echt nog voor gaan.

Op zaterdag 26 april stond deze finale gepland tegen NWC F1 uit Asten. De wedstrijd zou, net zoals alle overige Regio Beker finales, gespeeld worden op een van de velden bij Blauw/Geel ’38 te Veghel. De massaal toegestroomde supporters kregen een zenuwslopende wedstrijd voorgeschoteld. Ondanks dat Rhode F1 duidelijk de sterkste ploeg op het veld was, bleef het scoren lastig. Toch zorgde het team er gezamenlijk voor dat uiteindelijk de wedstrijd werd gewonnen met 0-2. Rhode F1 pakt “De Dubbel”, een zeer mooie afsluiting van weer een jaar lang intensief trainen en met inzet en wilskracht wedstrijd na wedstrijd winnen.

Ondanks dat voor deze jongens hun zeer bijzondere F-Jeugd langzaam tot een einde komt, stopt het verhaal hier nog niet. Rhode F1 mag, dankzij de beker winst, zich melden op 24 mei 2014 voor het District Bekertoernooi in Echt (Limburg). Tijdens dit toernooi vechten alle regio bekerwinnaars het uit om deze laatste prijs ook nog te pakken. Een bijzonder moment voor zowel spelers, supporters als vereniging. Daarnaast staat er voor de jongens nog een leuke en bijzondere uitdaging te wachten. PSV heeft Rhode F1 uitgenodigd voor een oefenduel op de Herdgang te Eindhoven. Deze wedstrijd staat gepland op woensdag 7 mei a.s. Verslagen van deze nog mooie wedstrijden zijn te vinden op de website van RKSV Rhode. www.rhode.nl