Negende editie Avondwandel 4daagse in Sint-Oedenrode

Roois nieuws
Op 4, 5, 6 en 7 juni 2013 kan men in Rooi genieten van mooie wandeltochten tijdens de Avondwandel 4daagse. De eerste dag wordt er gestart en gefinisht bij De Vriendschap in Boskant, vervolgens bij de Beckart in Nijnsel, bij D`n Toel in Olland en op vrijdag bij De Gouden Leeuw in het Centrum. Door de 4 start/finish plaatsen is er een ruime mogelijkheid voor mooie afwisselende en interessante routes.

De wandelaars hebben de keuze uit drie afstanden: 5km, 10km of 15km. Deze voeren de wandelaars zoveel mogelijk over zand- en veldwegen door de mooie Rooise natuur, stevige schoenen worden aanbevolen. Daarnaast is er een rolstoelroute van 6km, over goed begaanbare wegen. Deze route is speciaal gemaakt voor rolstoelen, wandelwagens, rollators en scootmobielen. De scootmobielers dienen zich in een wandeltempo te verplaatsen. Rolstoelers moeten zelf voor duwers zorgen en voor deze helpers is de tocht gratis. Mindervaliden worden zo in de gelegenheid gesteld met hun gezin, familie of buren deel te nemen aan de Avond 4-daagse. Er is door de organisatie geen speciaal invalidentoilet voorzien. Op de 5km route zijn voor de kinderen nieuwe en interessante puzzelzoektochten uitgezet en zijn leuke prijzen te winnen. Kinderen tot 12 jaar die maar 3 avonden mee kunnen lopen komen toch in aanmerking voor een medaille als ze dit tijdig doorgeven op het startbureau.

Sportief
De Avondwandel 4-daagse is een mooi sportief evenement en tegelijk een sociaal gebeuren op een ontspannen wijze en het neemt de wandelaars mee naar en door de talrijke groene gebieden van de gemeente. Let wel: In sommige gebieden, zoals de Geelders en Vresselse bossen, kunnen de muggen vervelend zijn. Wees op uw hoede en kleed u goed aan! Op de verzorgingsposten van de 10 en 15 kilometer is een flesje DEET beschikbaar. Controle op teken na de tochten wordt aanbevolen. Op het startbureau is iedere dag EHBO aanwezig. Voor EHBO hulp onderweg gelieve het noodtelefoonnummer te bellen zie de sticker op het routeboekje.

Startsein in Boskant
Elke avond kan er tussen 18.00uur en 19.00uur worden gestart. Het startbureau is geopend vanaf 17.30 uur. Daar zijn 4daagse startkaarten en dagkaarten te koop. Het startsein voor de Avondwandel 4daagse wordt in “De Vriendschap” in Boskant op het terras gegeven door burgemeester Peter Maas. Voor de kaartverkoop, inschrijven, routeboekjes en puzzeltochten moet men in Boskant via de zij-ingang naar de zaal. Na het afstempelen, vanaf 18 uur van de startkaart mogen de wandelaars vertrekken. De routes zijn voorzien van duidelijke pijlen en daarnaast beschreven in een mooi routeboekje.

Onderweg staan verzorgingsposten klaar met een natje en een droogje om de wandelaars te verwennen. Deze verzorging is inbegrepen bij het startgeld. Op deze posten staat ook een EHBO doosje. Gelieve geen rommel achter te laten in de natuur en niets te vernielen. Op de verzorgingsposten en bij de finish kunt u het afval kwijt. De finish na 4 dagen lekker wandelen is op vrijdag op de Markt, waar bloemen en medailles worden uitgereikt als beloning voor de geleverde prestaties. Onder de vrolijke klanken van het Dommelvolk is het voor de wandelaars prettig over de finish te lopen. Zij zorgen op vrijdag voor extra sfeer bij de terugkeer van de wandelaars. De organisatie roept familie, vrienden en bekenden op om bij te dragen aan de feestelijke inhuldiging van de deelnemers door aanwezig te zijn en mogelijk met bloemen de waardering voor de wandelprestaties te ondersteunen.

Kom met de fiets
Om parkeeroverlast te beperken is het raadzaam om met de fiets naar de start te komen.
In Boskant op de fietsenstalling van de basisschool en in Olland bij de Fam. Verboort Ollandseweg 185 en zijn extra parkeerplaatsen voor fietsen voorzien.
Natuurlijk volgt iedereen de aanwijzingen op van de verkeersregelaars. Ze worden ingezet voor de veiligheid van alle wandelaars. Bij problemen onderweg kan men het noodtelefoonnummer op de sticker of het startcafé bellen, kijk bij de route van die dag in het routeboekje. Kom allen op:
Dinsdag 4 Juni: “De Vriendschap”, Past. Teurlingstr. 30 in Boskant.
Woensdag 5 Juni: “de Beckart”, Oude Lieshoutseweg 7 in Nijnsel.
Donderdag 6 Juni: “D`n Toel”, Pastoor Smitsstraat 4 in Olland.
Vrijdag 7 Juni: “De Gouden Leeuw”, Markt 10, Sint-Oedenrode.

Kosten:
Voor € 5.- kunt u 4 dagen meedoen aan de avondwandel 4daagse. Dit is inclusief de verzorging en op vrijdag een medaille aan de finish..Men kan ook één of enkele dagen meewandelen. Dagkaarten kosten € 1, 50 en zijn alleen te koop op het startbureau. Dit is inclusief verzorging onderweg.

Voorverkoop:
Tot en met 1 juni kunnen er 4daagse startkaarten gekocht worden bij de V.V.V. Kerkstraat 20 voor € 4,- per persoon.
Extra voorverkoop avond:
In de bibliotheek zal op vrijdag 31 Mei een voorverkoopavond gehouden worden van 18 tot 20.00uur.
Zie ook: www.avondvierdaagse-sint-oedenrode.nl  
De Avondwandel 4daagse van Sint-Oedenrode wordt georganiseerd door: OLAT en Stichting Toegankelijkheid