Rhode wint; Ollandia en Nijnsel halen uit. Boskant verslikt zich na lange winterslaap

Roois nieuws
Met een 1-0-nederlaag in en tegen Handel is Boskant behoorlijk slecht uit de winterstop gekomen. Rhode won zonder te sprankelen van Nooit Gedacht. Vijfdeklassers Nijnsel en Ollandia schoten uit de startblokken, met ruime overwinningen en veel doelpunten, maar ook met drie geblesseerden aan de kant van Olland.
Handel – Boskant 1-0 (0-0)

Op de Scheken staan alle aspiraties voor een periodetitel weer even in de ijskast, na de ‘niet onverdiend verloren’ wedstrijd tegen subtopper Handel. In de ‘knollentuin’ van sportpark d’n Eikenwal wist de ploeg van Theo van Lieshout de onderlinge duels niet te winnen. De lange ballen naar voren kwamen daardoor vaak retour afzender. Na zeventig minuten ging het mis, met een persoonlijke fout in de Boskantse verdediging en de Handelse spits Hadzevic die oog in oog met doelman Brouwers de bal bekwaam tegen de touwen ramde. Twee minuten voor tijd dacht Maikel Merks gelijk te maken uit een gekeerd schot van Ron van Uden. Zijn doelpunt werd na uitgebreide discussie afgekeurd wegens buitenspel. Zondag komt Volkel naar de Scheken.

Irene – Nijnsel 0-6 (0-3)
Op niet mis te verstane wijze heeft Nijnsel de ambities voor de tweede seizoenshelft omgezet in een ruime overwinning op Irene. De vroege 1-0 van Harold van de Laar hielp daarbij enorm. De kopbal uit een corner sloeg al in de zesde minuut een bres in de Gemondse verdediging. Nijnsel was in het vervolg ‘drie klassen beter’, aldus Theo Hageman, die blij was dat zijn team niet meeging in het fysieke spel van de thuisploeg. Na rust ging Nijnsel rustig door met scoren, onder meer met een heerlijke pegel in de rechter kruising door Toby Verhoeven. Zondag verdedigt Nijnsel een voorsprong van één punt op directe concurrent Keldonk. Als de ploeg die aanval op de koppositie in de tweede periode overleeft, is een plaats in de nacompetitie zo goed als zeker.

Ulysses – Ollandia 2-4 (1-3)
Drie punten erbij, maar ook drie geblesseerden – dat is de redelijk trieste balans van een middagje voetballen in Megen. Bart van de Tillaart (hamstring), Rob van der Heijden (lies) en Robert Erven (enkel) belandden alle drie in de Ollandse ziekenboeg, met wisselende prognoses. Vooral Van den Tillaarts situatie baart zorgen; hij zou voor minstens drie weken zijn uitgeschakeld. Verder speelde de ploeg van Gerard van Zutphen ‘goed, maar een beetje te lief voor de tegenstander’, aldus de coach zelf na afloop. Met nog negen wedstrijden te spelen heeft Ollandia een voorsprong van zeven punten op de rest van het veld. Zondag komt Mariaheide naar Ekkerzicht, volgens Van Zutphen ‘een ploeg die ons wel ligt’. Wanneer komt die platte kar?

Nooit Gedacht – Rhode 0-2 (0-1)
Zonder sprankelend te spelen heeft ook Rhode weer drie puntjes gesprokkeld. Het Geffense Nooit Gedacht kon in eigen huis geen vuist maken, laat staan kansen creëren, en de ploeg van Ronald Tielemans benutte twee van de schaarse mogelijkheden. Middenvelder Sander Driessen maakte twintig minuten voor tijd zijn eerste doelpunt van het seizoen, uit een strafschop. Het meest enerverende moment van de wedstrijd was direct na rust, toen Tim Stewart en Coen van Hout de bal binnen tien tellen twee keer op de lat wisten te doen belanden. Met een thuiswedstrijd tegen het matige MVC en een uitwedstrijd bij naaste concurrent DAW voor de boeg is Rhode nu ineens kanshebber voor de periodetitel.