Sfeer, gezelligheid en foto's maken

Roois nieuws
Er is een nieuwe fotogroep in Sint-Oedenrode. Fotogroep 'De Meierij' komt komende dinsdag voor het eerst officieel bij elkaar in sporthal 'De Streepen'. Toi Korsten en Jan Ebbenn zijn de initiatiefnemers van deze fotogroep.

“Onze fotogroep richt zich vooral op natuurfotografie en dat is zeer uitgebreid”, vertelt Toi. “Wij fotograferen de natuur in de breedste zin van het woord. Landschappen, stadsgezichten, mensen en dieren. Waar het vooral omgaat, is dat we realistische foto's maken.”

Van elkaar leren
Toi vertelt dat de fotogroep twee doelen heeft. “Het eerste doel is dat we iedereen willen leren wat er met een camera allemaal kan. Het gaat er helemaal niet om wie de duurste of de beste camera heeft. Met een compactcamera die al vanaf zo'n honderd euro te koop is, kun je tegenwoordig hele mooie landschapsfoto's maken. Daarvoor hoef je echt geen duizenden euro's uit te geven. Via workshops door de eigen leden kunnen we veel van elkaar leren. Maar we gaan ook praktijkuitstapjes maken. Daarbij komen dan aspecten als beweging, tegenlicht, compositie of contrasten aan de orde”. Maar het allerbelangrijkste voor Korsten is dat het gezellig is.

Lees woensdag verder in DMRK