Afbeelding

Fanfare Nos Jungit Apollo sluit 2012 muzikaal af

Roois nieuws
Fanfare Nos Jungit Apollo heeft het jaar 2012 muzikaal afgesloten. Zondag 30 december was in De Beurs het inmiddels traditionele Sylvesterconcert. Zowel het opleidingsorkest als het groot orkest speelden voor een volle zaal. Het thema van de avond was Nederland, maar dat wil niet zeggen dat er geen uitstapjes naar het buitenland werden gemaakt.

Bij binnenkomst in De Beurs kon niemand het thema van de avond ontgaan. Tijdens de NJA doedag hadden de muzikanten schilderijen gemaakt met het thema Nederland. Onze nationale leeuw, het rood, wit, blauw en de molen ontbraken niet. Maar het publiek was natuurlijk voor de muziek naar De Beurs gekomen. Zij kwamen niet bedrogen uit.

Muziek in het teken van Nederland
De muziek die NJA speelde stond voor een groot deel in het teken van Nederland. Bekende muziek van Doe Maar, Jan Smit, Nick en Simon, Gerard Joling en Marco Borsato ontbrak niet. Het opleidingsorkest had de muziek van componist Jacob de Haan op het programma staan. Naast muziek van eigen bodem was er ook internationale muziek. 'Set Fire to the Rain' van Adele, was een van die nummers. Misschien wel het mooiste nummer dat de fanfare speelde was 'Brabant' van Guus Meeuwis. Volgens velen het officieuze Brabantse volkslied. Bij de eerste opvoering samen met opleidingsorkest zong de zaal zachtjes mee. Toen NJA het nummer als toegift afsluitend nog een keer speelde was er van dat zachte meezingen geen sprake meer. De zaal zong de tekst hardop mee.

Op naar het jubileumjaar
Vooraf aan het Sylvesterconcert stond NJA stil bij het afscheid van Han de Jong als president van de fanfare. De Jong was jaren president, zeg maar de voorzitter, van de bijna 150-jarige fanfare. Daarnaast was hij in de jaren dat hij geen president was, vraagbaak voor het bestuur. De laatste twee jaar was De Jong president interim. Ook na zijn afscheid blijft Han de Jong zich inzetten voor NJA. Hij heeft namelijk zitting genomen in het comité van aanbeveling voor de viering van het 150-jarige bestaan van NJA in 2014. Dat jubileum begint overigens al met het Sylvesterconcert van 2013.
Kijk hier voor de foto's>>>>