De Politiek Dichterbij: Wil van Gerwen

Roois nieuws
De redactie wil het plaatselijke en regionale nieuws op een open, uitnodigende en vriendelijke wijze onder uw aandacht brengen. De plaatselijke politici mogen daarbij niet ontbreken. Ons valt op dat de Rooise burger weinig of niets van het Rooise raads- of commissielid weet. DeMooiRooiKrant geeft in de rubriek “De politiek dichterbij” het woord aan de persoon achter het raads- en commissielid. De interviews worden afgenomen op het voor hem of haar mooiste plekje in Sint-Oedenrode. Wij streven naar een open en aangenaam gesprek waarbij op de persoon wordt ingezoomd en niet op politieke standpunten. Deze week:

Wil van Gerwen (67 en commissielid BVT)

We staan hier achter het kasteel, tegen Diependaal aan. Waarom is dit je favoriete plek?
“Ik ben geboren in de Streepenstraat. Daarom heb ik veel gespeeld rondom het kasteel. Ook op dit punt kwamen we veel. Het is ontzettend veel veranderd. Vroeger stonden hier grote rododendrons en hadden Verhaegh en Gottenbosch hier hun kwekerij. We speelden hier en haalden flink wat kattenkwaad uit. Stiekem rookten we een sigaretje en soms namen we hier wel eens een meisje mee naar toe. Het is jammer dat het hier nu zo verwaarloosd is.”

Hoe zag het gezin eruit waarin je opgroeide?
“Ik heb twee broers en twee zussen. Qua leeftijd zitten we dicht bij elkaar. Rien woont in Rooi, Jan in Best, evenals Ria. Francien woont in Veldhoven. We komen uit een echt arbeidersgezin. Mijn vader heeft heel erg lang gewerkt op ‘de Bocht’. Eerst bij de sigarenfabriek en later bij Janssen – de Wit. Daarna is hij bij Roderheyde gaan werken als portier.”

Later stichtte je zelf een gezin. Kun je daar meer over vertellen?
“Mijn vrouw heet Annelies. Samen hebben we twee zoons: Jan-Willem en Ronald. De laatste heeft twee kinderen, dus dat maakt mij opa! Dat bevalt me super goed. Eens in de week heb ik oppasdag. Daar kijk ik altijd naar uit.”

Werk je nog? Of wat heb je altijd voor werk gedaan?
“Ik heb veertig jaar ervaring als autoverkoper bij verschillende dealers. Zo heb ik onder andere in Eindhoven, Oss, Veghel en bij Damen en Kroes gewerkt. Voor ik stopte, werkte ik mijn laatste jaren bij Van Boxmeer. Daar zet ik me nog steeds hobbymatig in. Gewoonweg omdat ik het niet los kon laten. Het is veel te mooi om te doen.”

Lees verder in DMRK van deze week!