Vandalisme houdt Rooi in haar greep

Roois nieuws
Vorige week las u in DeMooiRooiKrant een bericht over cafetaria De Koffer. Daar worden camera’s geplaatst omdat er regelmatig spullen worden weggehaald of vernield. Veel ondernemers, maar ook bewoners in het centrum hebben last van vandalisme. Dat ondervond ook de redactie van MooiRooi deze week. Er werd een vlaggenmast afgebroken en een vlag gestolen. Een dag later kwam ook nog eens een mail van een bezorgde bewoner aan het Kofferen.

Deze persoon, die om privéredenen anoniem wil blijven, schreef het volgende: ‘Als inwoner van het mooie Sint-Oedenrode erger ik mij steeds vaker aan de vernielingen die ons mooie dorp treffen. Mensen doen hun best om hun gevel, tuintje of straat mooi te houden. Iedere stapavond wordt door de jeugd aangegrepen om persoonlijke bezittingen te vernielen. Daarnaast wordt rommel gewoon op straat gegooid: pizzadozen, blikjes, frietbakjes, shoarmabakjes enz. Vorige week zag ik in DeMooiRooiKrant dat cafetaria De Koffer ook last had. Ze gaan maatregelen nemen. Nou, ik geef ze gelijk. Eigenlijk zou de BOA ‘s avonds in de bosjes moeten gaan liggen om de baldadige jeugd aan te spreken.

De voorbeelden die in deze tekst staan, zijn het topje van de ijsberg. Onder gespuugde etalageruiten, omgeduwde bloempotten van Brekelmans op de rotonde, kerstversieringen en lampen die uit kerstbomen worden gerukt, verfraaiingen aan winkelpanden die gestolen worden, kapotte fietsen, scheefgeduwde boompjes, straatnaam- en verkeersborden enz. enz. De vraag is: Wat gaan we er aan doen?